marți, 20 ianuarie 2015

Curs de agricultura ecologica

Pentru ca planurile mele din viitorul destul de apropiat (adica urmatorii 5 ani) includ o ferma ecologica (sau mai multe), caut de ceva vreme un curs de agricultura ecologica pe la noi. Am gasit unul acreditat care se face in perioada aceasta in Bucuresti (31.01 - 3.02) si apoi in Suceava (14-17.02), Constanta (21-24.02), Cluj-Napoca (7-10.03) si Timisoara (21-24.03)Fermierii care doresc sa afle care sunt cele mai noi si utile tehnologii pentru productiile lor si persoanele care si-au propus sa activeze in agricultura ecologica, se pot inscrie la cursul de Operator in ferme ecologice mixte. Cursul se adreseaza atat celor care au experienta in agricultura ecologica, cat si celor care planuiesc deschiderea unei afaceri in domeniu, avand o tematica aplicata si discutii practice despre oportunitati de dezvoltare.

Cursul este acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari si recunoscut de Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Toti participantii la cursul de agricultura ecologica vor primi in urma unui examen de specialitate un certificat de absolvire autorizat pe „Operator in ferme ecologice mixte”, cod COR: 314205. Vezi AICI acreditarea.

PROGRAMUL CURSULUI 

ZIUA 1: In prima zi de curs, participantii vor invata de la lectorul Maria Toader, profesor in cadrul UASMV, principiile cultivarii plantelor in sistem ecologic, retete de fertilizatori si metode de recoltare. 

ZIUA 2: Modulul de crestere a animalelor in sistem ecologic va fi sustinut de lectorul Viorica Boboc, presedinte al Asociatiei Bioavicultorilor din Romania- BIOAVIROM, care va prezenta toate speciile importante de animale cu tipologiile si nevoile lor de crestere in sistem ecologic. 

ZIUA 3: In cea de-a treia zi de curs, dr. Ing. Aurelia Caldararu, va prezenta conditiile de certificare ale unei ferme ecologice, modul de etichetare al produselor ecologice, relatia cu furnizorii si procedura de export. 

ZIUA 4: In ultima zi de curs, participantii vor face o vizita la una dintre cele mai cunoscute ferme mixte din zona de sud a tarii, Auger Petrus, din judetul Calarasi. Cursantii vor discuta despre tehnologii de productie, metode de fertilizare si tipuri de culturi si vor beneficia de indrumari si sfaturi de la un fermier cu experienta in agricultura ecologica. Deplasarea se va face cu un autocar, pus la dispozitie de organizator. 

Cursul de agricultura ecologica este disponibil in 3 module. Cursantii pot opta pentru unul dintre urmatoarele module potrivit oricarei afaceri: 
 • Curs operator in ferme ecologice mixte– 4 zile 
 • Curs operator in ferme ecologice vegetale– 3 zile 
 • Curs operator in ferme ecologice animale–3 zile 

Pretul unui curs de agricultura ecologica variaza intre 650 si 800 de lei, in functie de modulul ales. 

Costurile sunt scutite de TVA. 

 Vezi AICI reducerile de care poti beneficia. 

Pentru inscrieri si si informatii suplimentare accesati site-ul organizatorului aici.

5 comentarii:

 1. Este adevarat? Nu-mi cred ochilor! Sunt multi din astia care profita de pe urma oamenilor? Pei cate carti poti citi in 4 zile ca sa zici ca stii ceva de agricultura si in plus si eco? Cu 600 lei cumperi cele 3 biblii pt agr eco , practici 2-3 luni la fermele pe care le gasesti pe volunteersbase.com, wwoof.ro (org), workaway.info, helpx.net. Si la final iti raman si bani ai si experienta solida si dexteritate etc. Nu va mai lasati pacaliti mai oameni buni. Puneti mana si cititi singuri si aplicati ce ati inteles, apoi repetati, vedeti ce nu v-a iesit etc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si daca vrei doar o acreditare? tu chiar crezi ca toata lumea are timp sa citeasca 3 biblii de unul singur, si sa practice voluntariat 2-3 luni? Prefer sa-mi spuna altul decit sa fiu auto-didact. timpul are si el un pret.

   Ștergere
 2. E vorba de o meserie acreditata si nu doar informatii de cultura generala. Si nu vorbim nici de permacultura sau agricultura facuta altfel...

  RăspundețiȘtergere
 3. Din nou birocratie.... si daca ai diploma inseamna ca chiar stii? Sau e doar pentru cei care primesc foduri si isi permit sa dea banii pe dilpome.

  RăspundețiȘtergere