luni, 27 octombrie 2014

Unde putem merge cu copiii in vacanta din noiembrie (Bucuresti)

Matei a inceput scoala, asa ca minim 4 ore pe zi este tinut intr-o banca unde trebuie sa se concentreze la diverse activitati destul de complicate. Pentru un copil de 6 ani cu nivelul lui de energie este usor innebunitor (nu stiu altii cum sunt, dar, sincera sa fiu, si eu, daca ma tii 4 ore intr-un loc fara sa pot iesi pe afara, ajung intr-o stare de nervozitate avansata). Motiv pentru care in vacanta din 1-9 noiembrie m-am hotarat sa ii fac un program cat mai activ, sa-si revina copilul. Scriu lista de idei mai jos, poate mai foloseste cuiva.

1. Vizita la salina Slanic Prahova
Am fost de curand la salina Turda (care e o minune, musai sa mergeti cand aveti ocazia) si a avut mare succes la copii, asa ca in vacanta vrem sa o vizitam pe cea mai apropiata de noi (care intamplator e si cea mai mare din Europa). Salina e la 100 km de Bucuresti si se poate vizita in aceasta perioada zilnic pana la ora 14 si in weekend pana la 15.30 (detalii aici). Accesul se face temporar cu microbuzul, prin mina de exploatare (o ocazie rara sa vezi pe viu cum se extrage sarea), pentru ca liftul e in reparatii dupa accidentul de asta vara.
Mai multe detalii aici.

2. Ikedoo. Suntem fani Ikedoo, mi se pare ca oamenii astia au cele mai faine activitati posibile. Pentru vacanta le-au pregatit copiilor un proiect unic de Do It Yourself. Ce ar însemna pentru un copil să vină cinci zile pentru a meșteri o bicicletă de lemn de dimensiuni reale? Va trebui să învețe să planifice, să măsoare, să lipească și s-o facă să funcționeze! Nu în ultimul rând, bicicleta va trebui finisată, șlefuită, vopsită și decorată după personalitatea fiecăruia, toate cu ajutorul sculelor profesionale Dremel. Și bineînțeles, fiecare copil va aduce acasă o bicicletă nouă construită de el însuși!
Când: 3-7 noiembrie, de luni până vineri de la 9:00 la 17:30
Include: masă de prânz+două gustări/zi și toate materialele necesare
Locuri: 10 Preț: 850 lei Vârsta minimă: 6 ani
Tot in vacanta au o tabara la Plaiul Foii cu Laboratorul mobil Ikedoo, iar pe 1 noiembrie au o editie speciala de Halloween Parents' Night Out (seri de sambata in care parintii  isi pot lasa copiii cateva ore sa se distreze in timp ce se distreaza si ei).
Mai multe detalii despre activitatile lor de vacanta gasiti aici si despre activitatile lor in general pe site-ul lor aici.

3. Expozitia interactiva Secretele Egiptului Antic - recomandata pentru copii de 6-14 ani
Deschisa la Hanul Gabroveni (si el recent renovat si inaugurat) de pe Lipscani, va putea fi vizitata pana pe 30 decembrie, de marti pana duminica, intre orele 10-18. Secretele Egiptului Antic este prima expozitie din cele care se vor face sub conceptul History Hackers.
Egiptul Antic este o perioada esentiala a istoriei umanitatii, cultura egipteana neputand lipsi din etapa educationala prin care orice copil trebuie sa treaca. Aceasta va include prezentari si explicatii ale momentelor, personajelor si obiceiurilor esentiale ale epocii, imbinand faptele istorice redate pe intelesul copiilor, cu elemente de butaforie, dar si ateliere interactive cu scop educational. Cei mici vor putea sa descopere secretele Egiptului Antic luand parte la activitatile de grup pregatite pentru ei: ateliere de bijuterii, hieroglife sau mumificare. Copiii vor putea intra intr-o piramida, se vor putea aseza pe tronul faraonului, vor putea deschide un sarcofag sau crea singuri amulete dupa modelul celor din antichitate, descoperind la fiecare pas semnificatia lucrurilor pe care le ating.
Caracterul interactiv al acestor expozitii va fi principalul factor ce o diferentiaza de o expozitie clasica pe teme istorice.
Mai multe detalii aici.

4. Escalada la Vertical Spirit
Nu e un loc unde il voi duce pe Matei care nu e genul catarator, insa abia astept sa faca 4 ani Miruna, aka maimutica, ca sa o relochez acolo. Ma gandesc ca daca mai au si altii maimutici in dotare s-ar putea sa ii intereseze locul asta.
Oamenii au doua sali, la Universitate si la Baicului, si fac cursuri pentru copii de la 4 ani, adulti, sedinte de initiere, petreceri pentru copii, tabere si multe altele. In vacanta se poate incerca o sedinta de initiere.
Mai multe detalii aici.

Mai avem pe lista o vizita la Foisorul de Foc, care il fascineaza pe Matei, insa nu sunt sigura cat de palpitant este interiorul (de pe site pare cam invechit) si la Ferma Animalelor, care mai e deschisa pana la 1 decembrie.

Astept si alte idei de activitati, daca aveti :)