vineri, 28 iunie 2013

Iaurtul bio de la Olympus produs in Romania


 Dintre producatorii mari de lactate care sunt pe piata cel care imi place in mod deosebit este Olympus. Iaurtul lor grecesc are gust de iaurt si nu de plastic, iaurturile cu fructe au o lista de ingrediente mult mai curata decat media produselor de pe piata, laptele de capra e delicios (desi cam scump as zice), iar feta e chiar feta, nu-ti mai trebuie decat niste ulei de masline adevarat peste si deja simti briza Marii Egee. In concluzie sunt fan.


Surpriza a fost sa descopar (pe Facebook) ca oamenii s-au apucat sa produca singurul iaurt bio romanesc de pana acum. Asa ca m-am dus la Cora si am scotocit dupa el sa-l iau acasa. E produs in variantele 0% si 3,5% grasime, am luat din amandoua sa vedem care ne place mai mult. Ne-au placut amandoua, dar parca totusi cel cu 3,5% grasime e mai gustos (aceasta e concluzia mea, pentru ca Miruna si Matei le-au ras pe amandoua fara sa comenteze ca ar fi vreo diferenta). De fapt Matei, dupa primul iaurt, a scotocit in frigider sa-si mai ia unul, semn bun.

Ce imi place la iaurtul acesta, in afara de gust si de faptul ca e produs in Romania, e pretul. Produsele bio sunt scumpe de felul lor, eu o stiu cel mai bine, si mereu am sustinut ca singura solutie sa avem produse bio accesibile e sa le producem in tara, dar la nivel mare - pentru ca un mic producator va face volume mici si va avea in consecinta costuri mari reflectate in pretul mare al produsului. De aceea e ideal ca si producatorii mari sa vina cu produse bio accesibile pe piata. In cazul de fata iaurtul costa 2,2 lei la Cora (daca tin eu bine minte).

Olympus Bio are in compozitie lapte care provine 100% din agriculturi bio locale, de la animale hranite si crescute in ferme bio, si respecta cele mai riguroase standarde de calitate impuse de catre organismele internationale si nationale in domeniu. Iaurtul Olympus Bio este certificat de către organizația de certificare ecologică Bio Austria. Fermele bio de la care este colectat laptele folosit pentru producerea iaurtului Olympus Bio sunt foarte atent selecționate, pe baza regulilor privind sistemul de inspecție și de certificare bio. Aceste ferme funcționează pe sistemul circuitului închis al agriculturii, folosind sisteme cât mai apropiate posibil de cele existente în mod natural.

Iaurturile Olympus Bio conțin fermenți S. Thermophilus și L. Bulgaricus, precum și vitamina B12, care corespunde unui procent de 10% din cantitatea zilnică recomandată.

Iaurtul Olympus Bio este destinat în totalitate consumului intern și este distribuit în cele mai mari supermarketuri si hipermarketuri din toată țara. Eu l-am gasit in Cora, in Mega Image vad ca inca nu a aparut.

Personal iau iaurtul acesta ca pe un semn bun si astept extinderea gamei si cu alte produse bio (lapte, iaurt cu fructe) la preturi civilizate. Hai ca se poate!

joi, 27 iunie 2013

Echipa Verde inoata pentru o bucata de padure la Swimathon, pe 6 iulie

Am aflat de Swimathon de la Delia Grigoroiu, mama baietelului lui Ta-su (blog de tata genial), co-autoare la emisiunea Totul despre mame de la PrimaTv si responsabila cu comunicarea pentru evenimentul acesta foarte fain.

Swimathon este un concurs de inot pentru ONG-uri si cauze sociale care are loc pe 6 iulie la bazinul Lia Manoliu.

Fiecare echipa inoata pentru o cauza. George Hari Popescu, profesor la Facultatea de Jurnalism si ecologist activ, pe care e imposibil sa nu il stiti daca va place mersul pe bicicleta, pentru ca el organiza Ciclopromenada nocturna si tot el a facut portalul Bicla.ro, are echipa lui pentru Mai Mult Verde, asociatie despre care eu am tot vorbit pe aici. Cauza lor este Bariera naturala de copaci de la Ploiești, adică 75.000 de copaci plantați ca să blocheze poluarea dinspre zona industrială. Mai e nevoie de bani pentru întreținere și completare a pădurii. Astfel, odată cu atingerea maturităţii, cei 75.000 de copaci plantaţi vor contribui la îmbunătăţirea calităţii aerului din oraş. Scopul este sa adune cel puţin 1.500 euro de la susţinătorii organizaţiei şi ai înotătorilor, fonduri necesare realizării ultimelor lucrări de completare şi întreţinere la parcela de la Ploieşti.

Înotătorii pot fi susţinuţi prin donarea online a unei sume fixe sau a unei sume pentru fiecare lungime de bazin înotată de membrii echipei. Suma este la latitudinea celui care donează, iar donaţia poate fi realizată online sau printr-un angajament de plată.


Echipa Verde este formată din Vladimir Drăghia (actor, regizor, susţinător MaiMultVerde), căpitanul echipei de înotători, Ştefan Lungu (membru în board-ul MaiMultVerde), Sergiu Machidon (antreprenor şi susţinător MaiMultVerde), Alexandru Dina (voluntar MaiMultVerde).

Mai mute detalii gasiti aici. Sa mergem sa-i sustinem sa scoata niste copaci din apa, zic.

miercuri, 26 iunie 2013

Au sosit legume proaspete


In dimineata aceasta a sosit transportul de legume de la ferma Ghica, legumele sunt culese ieri.

Avem disponibil:
varza 6 lei/kg
conopida 13 lei/kg
sfecla rosie 20 lei/kg
fasole fideluta 15 lei/kg
mazare boabe 24 lei/kg
castraveti 6 lei/kg
dovlecei 4 lei/kg
gulii mari 4 lei/buc.
morcovi 10 lei/kg
marar 2 lei/leg.
rucola 12 lei/legatura 175 gr
creson 4 lei/legatura 50 gr
fenicul 4 lei/legatura 50 gr
oua 10 lei/10 buc.

Cantitatile disponibile sunt mici (intre 3 si 10 kg per produs), asa ca vom onora comenzile in ordinea primirii lor. Pentru ridicare de la sediu primiti 5% reducere, daca sunteti la a doua comanda ridicata  de legume primiti 10%.
Facem si livrari acasa in Bucuresti, gratuit peste 100 lei, cost 10 lei sub aceasta suma.
Va asteptam comenzile la comenzi@biobunatati.ro sau telefon 0213202068/0770979501.

Update:
varza 6 lei/kg - disponibil
conopida 13 lei/kg - disponibil
sfecla rosie 20 lei/kg - disponibil
fasole fideluta 15 lei/kg - disponibil
mazare boabe 24 lei/kg - disponibil (pe terminate)
castraveti 6 lei/kg - disponibil
dovlecei 4 lei/kg - epuizat
gulii mari 4 lei/buc. - disponibil (pe terminate)
morcovi 10 lei/kg - epuizat
marar 2 lei/leg. - epuizat
rucola 12 lei/legatura 175 gr - epuizat
creson 4 lei/legatura 50 gr - disponibil
fenicul 4 lei/legatura 50 gr - disponibil
oua 10 lei/10 buc. - epuizat


miercuri, 19 iunie 2013

Ferma de legume eco a BioBunatatilor

Duminica am lasat copiii la bunici, m-am urcat in masina si am plecat pentru prima oara in ultimii doi ani de una singura pe coclauri, cu destinatia Strambeni Arges, la vanatoare de legume sanatoase. Am batut vreo 350 de km dus-intors (ar fi fost pe jumatate dar nu m-am incumetat sa ma aventurez pe drumuri judetene necunoscute in Romania) si sincera sa fiu mi-a dat o senzatie combinata de fain si ciudat: fain ca in sfarsit mai fac si eu ceva singura si ciudat ca parca nu ma bucuram asa de tare cum ar fi trebuit. Probabil ca am ajuns, in mod neasteptat pentru mine, sa fiu asa de adaptata la viata cu copii incat sa ma simt la fel de independenta si cand sunt ei cu mine.

Revenind la excursia mea, de familia Ghica am dat prin intermediul unei prietene care auzise de ei de la Asociatia de permacultura. Unul din specialistii lor este vecin cu ei si de altfel el le-a dat ideea sa cultive traditional (sau natural sau ecologic, exista multe modalitati de a defini ceea ce e de fapt normalitatea) si i-a consiliat in legatura cu soiurile si metodele de cultivare.

Pentru ei e primul an in care nu au mai folosit niciun fel de insecticid, erbicid, pesticid si alte cid-uri simpatice. Pamantul e ingrasat cu compost obtinut prin metoda romaneasca (un strat de balegar, unul de paie si tot asa, udate si lasate sa fermenteze) iar in primavara au carat cu roaba pamant sanatos si gras dintr-o padurice alaturata. Au sistem de irigatie pe fiecare strat, 2000 mp de legume si 2 solarii, gandacii sunt culesi cu mana (cam 10% din planatie e oricum distrusa de acestia) si buruienile sut plivite tot manual.

Au pus cate putin din fiecare cultura la care s-au gandit, in total cam 25 de plante. Cantitatile sunt destul de mici, personal cred ca o sa le luam toata productia pentru BioBunatati. Ferma se completeaza cu cateva zeci de pasari, cateva capre si oi, insa in afara de oua totul este pentru consum propriu (sincera sa fiu mi-e ciuda ca nu au mai multe capre sa aducem lapte si branza la BioBunatati, am mancat acolo o branza de capra cu paine de casa de m-am lins pe degete).

Oamenii mi s-au parut foarte seriosi si o sa ii ajutam sa isi obtina si certificarea bio, pentru ca e pacat de atata munca sa nu fie recunoscuta. De fapt acesta a fost si motivul pentru care m-am dus la ei si nu la producatorii consacrati de pe langa Bucuresti (Bio Dumbrava, Cosul de legume - desi probabil ca vom ajunge sa lucram si cu acestia, oricum vi-i recomand cu drag), pentru ca in general micii producatori care incearca sa produca ecologic se lovesc de lipsa distributiei si de lipsa informatiilor legate de certificare. Cea mai buna metoda de a avea mai multi mici producatori eco e sa ii ajutam cu desfacerea produselor, nu?

In concluzie de saptamana viitoare vom aduce saptamanal legume de la ei, am pus mai jos un calendar aproximativ cu ce legume vor fi disponibile si cand. Intre timp am adus cateva produse (varza, gulii, salata, fasole pastai fideluta, castraveti, conopida, rucola, plus oua), dupa ce am onorat comenzile au mai ramas cateva, in cazul in care sunteti interesati dati-ne un mail sau veniti la sediu.

Mai jos sunt cateva poze de la ei (cu valea in care sunt legumele, compostul, rasadurile puse pe balegar, solarul, o parte din rasadurile de afara), mai multe gasiti pe Facebook la pagina BioBunatatilor.













vineri, 14 iunie 2013

Incepem livrarile la Cosul cu Bunatati! Luni avem legume proaspete

 
De la lansarea BioBunatatilor de cand am anuntat ca vreau sa lansez Cosul cu Bunatati iata ca in sfarsit o facem. Luni vom posta produsele disponibile, adica legume, fructe, lactate de capra (in curand si de oaie, vaca, bivolita), pui, oua, vlastari si alte bunatati de ferma sau de casa. Tot atunci o sa explic cum vom proceda cu abonamentele, comenzile unice, reduceri, cand colectam comenzile si cand le livram.
Pana luni insa avem deja o prima transa de legume.

Asadar, duminica aducem primul transport de legume crescute traditional:

- fasole verde 11 lei/kg
- varza noua 6 lei/kg
- conopida 9 lei/kg
- castraveti 4,5 lei/kg
- gulii 3 lei/buc
- salata verde mare 3 lei/buc
- rucola 9 lei/legatura 250 gr
- oua 9 lei/10 buc


Legumele si ouale sunt produse la Strambeni Arges de o familie care este in primul an de productie cu sapa si apa (si compost si adunat gandaci cu mana). Suprafata cultivata este de 4000 mp si 2 solarii. Din oferta curenta numai castravetii si conopida sunt de solar, restul de gradina. 


Pe producatori i-am gasit prin intermediul unui specialist in permacultura, sunt niste gospodari simpli care la sfatul acestuia au hotarat sa inceapa productia de legume ecologice. Inca nu au intrat in perioada de conversie, personal vreau sa ii ajut sa o faca, si am preferat sa incep sa lucrez cu ei pentru ca aceasta e cea mai buna metoda de a incuraja micii producatori care se orienteaza spre agricultura ecologica, gasindu-le clienti. 
Duminica o sa iau personal legumele comandate de la ei, ocazie cu care o sa revin cu imagini de pe camp si din sere. Pana atunci am cateva de asta iarna, inclusiv cu compostul facut dupa metoda romaneasca si cu tocatorul de resturi vegetale.
Anul acesta oamenii au pus cate putin din multe soiuri, asadar cantitatile/produs sunt mici, asa ca servim primii veniti. Comenzile se pot ridica de la sediul din Piata Muncii (caz in care aveti 5% discount) sau se pot livra duminica dupa-masa si luni in Bucuresti. Ne puteti trimite comenzile la comenzi@biobunatati.ro. Nu o sa aduc marfa in plus, asa ca daca nu ne trimiteti comanda pana cel tarziu duminica dimineata la ora 9 va trebui sa asteptati pana saptamana viitoare.





De saptamana urmatoare (24 iunie) vom livra si carne de pui, lactate de capra, fructe, paine si altele. Luni vom anunta gama disponibila si procedura de comanda (o parte dintre produse se vor livra si in tara). Pana atunci va asteptam la legume!

miercuri, 12 iunie 2013

Nu am nimic din ce mi-am dorit insa am mult mai mult

Stiu ca am si un blog personal si ar trebui sa scriu acolo, dar eu pe asta il iubesc (probabil ca voi muta postarile de pe Blogul Oliviei aici si raman doar cu acesta).
Azi dimineata am citit un articol de pe un blog necunoscut, gasit pe pagina de FB a Bogdanei (este aici daca sunteti curiosi, merita lectura pana la capat). Articolul este despre transformarile prin care a trecut o fiinta pana la 30 de ani, despre o iubire pierduta, etapele regasirii de sine, alegeri si altele. Autoarea este acum coach si dupa cum scrie cred ca a fost o idee buna sa aleaga directia asta si mai cred ca multa lume sigur are nevoie de ea.

De ce scriu despre el? pentru ca s-a mulat perfect pe etapa in care sunt eu acum si trairile aferente, manifestate in timp ce il citeam.

Femeia scrie despre iubirea pierduta, cum si-a cladit o cariera de succes in 6 ani, si-a luat casa, si-a facut afacere, s-a intors pe bani multi in multinationala. Si cum apoi si-a dat seama ca asta nu o face fericita si a ales calea independenta a coachingului. Suna frumos si motivant, dar prima mea reactie a fost, culmea, de frustrare: uite, femeia asta a facut atatea in 6 ani si eu ma chinui de 12 si nu reusesc deloc. Am avut mereu joburi grele si pline de responsabilitate si ore suplimentare pe bani putini, de 4 ani jumatate ma lupt cu propria afacere si o dau din belea in belea (v-am zis cum statul m-a bagat in inactivitate pentru o eroare de-a lor de calculator si n-a mai vrut sa ma scoata?), orice lucru nou pe care il incerc se dovedeste a fi chiar mai pagubos decat celelalte, stau cu doi copii in 2 camere imprumutate si ii cer barbatului bani de cumparaturi.
Toate astea in conditiile in care singurul meu scop in viata intre 12 si 30 de ani a fost o cariera independenta de succes (a se citi o afacere medie, sa zicem, a mea). Planuri de copii nu-mi facusem pana pe la vreo 35 de ani, maritatul sigur nu era o prioritate, eram obsedata de munca si pasionata de management, marketing si alte chestii de-astea.

Dupa care am revenit la postarea lui Alis si la viata mea de acum. Nu am nimic din ce mi-am dorit insa am mult mai mult. Nu stiu daca momentul de dimineata in care m-as fi asezat la scaunul meu de director din cladirea de birouri din centru si secretara mi-ar fi adus cafeaua m-ar fi facut la fel de fericita ca momentul de dimineata in care Miruna intinde bratele spre mine si Matei mi se catara in cap. Nu m-am gandit niciodata ca fericirea poate arata asa de simplu.

Eu traiesc cu convingerea ca nimic nu se intampla fara un motiv. Poate motivul pentru care oricat m-as zbate nu reusesc sa ajung un om "de succes" este ca sa aflu ca succesul e de fapt altul. Poate daca ar fi mers toate lucrurile bine cu cariera si apoi cu firma as fi ajuns o mama care se intoarce la munca imediat ce a nascut, care isi lasa copiii de dimineata pana seara cu bona si care se gandeste mai mult la urmatoarea sedinta decat la urmatoarea poveste pe care sa le-o spuna copiilor (sau poate n-as fi ajuns mama deloc). Poate as fi avut bani, as fi facut ce-mi place dar nu as fi vazut ce e cel mai important in viata. Asa ca dau frustrarea pe liniste si echilibru, ma bucur minut cu minut de ce mi-a oferit viata fara sa ii cer si merg mai departe multumita ca am inteles ceva din ce a crosetat universul in jurul meu.

Un lucru e sigur: avem doar o viata si nu stim cat timp dureaza. Trebuie sa avem grija cum o traim.

marți, 11 iunie 2013

Curs-vacanta de slabire sanatoasa in weekendul 12-14 iulie

  
Foarte multi dintre noi au trecut macar o data in viata prin problema slabitului, dar si a mentinerii unei greutati corporale pe gustul nostru. Exista o gramada de diete care promit minuni, pastile, programe, exercitii, unele functioneaza, altele nu, unele ni se potrivesc, altele nu, unele lasa organismul slabit, altele dau dependente, unii dintre noi ne intoarcem la greutatea de la care am plecat odata dieta terminata. 

Cum facem sa slabim sanatos, sa pastram un organism puternic si sa ne mentinem greutatea pe termen lung?

In vacanta curs de nutritie de la Campulung abordam teoretic dar si practic dieta de pierdere in greutate Participantii vor descoperi alaturi de nutritionist si psiholog ce mecanisme functioneaza pe termen lung pentru atingerea si mentinerea greutatii dorite. Intr-un cadru natural de exceptie, intre dealuri si paduri de salcam ne vom putea concentra in sfarsit pe ceea ce conteaza in weekend; relaxare, mancare numai buna pentru slabit si informatii de calitate.
 
Adica? in weekendul 12-14 iulie ne facem bagajele si ne ducem pe Matau, cel mai inalt deal din Romania (sau muscel cum li se zice la Campulung), la Conacul de pe deal, o pensiune de 4 stele inconjurata de livezi si cu un peisaj superb, unde medicul nutritionist Ruxandra Plesea ne invata cum se mananca corect intr-un regim de slabire, ne calculeaza ratii calorice personalizate si face exercitii de nutritie cu noi. Timp in care mancam 3 mese si 2 gustari pe zi, toate gandite pentru un regim de slabire sanatos.

Campulung Muscel este la o distanta de 160 km de Bucuresti, dintre care 110 km pe autostrada Bucuresti-Pitesti si 50 km pe drumul european Pitesti-Brasov, iar Mataul este la 5 km de Campulung. Temperatura vara este cu circa 10 grade mai scazuta fata de Bucuresti, iar aerul este renumit pentru puritatea lui. Asa ca veti impusca doi iepuri dintr-o data, un weekend de relaxare la racoare si aer curat si un curs profesionist care o sa va ajute foarte mult.

Costul cursului este de 400 lei/persoana, respectiv 350 lei/persoana pentru partenerii cursantilor, daca nu participa la curs. Sunt disponibile 8 camere duble, asadar maxim 16 locuri.
Pretul include 2 nopti de cazare in pensiune de 4 stele (inclusiv acces la facilitatile pensiunii, biliard, tenis de masa, piscina, loc de joaca pentru copii etc), pensiune completa si cursul de nutritie. Transportul nu este asigurat insa pentru cei care nu detin masina putem gasi solutii.
Pentru intrebari, inscrieri si alte detalii va rugam sa ne contactati la vacante@biobunatati.ro.





luni, 10 iunie 2013

Ce stiu sa faca filtrele noastre de apa - si o oferta


Am sintetizat in bannerul de mai sus cele mai importante caracteristici ale filtrelor de apa Aqua Pure, inclusiv procentul in care elimina clorul, sedimentele, azbestul si alte minunatii (care nu se elimina prin fierbere, asa cum se crede pe scara larga) - multi producatori de filtre nu pun la dispozitia clientilor aceste informatii tocmai pentru ca procentajul este mic. Atentie mare si la finetea de filtrare, unele au 1 micron, altele 10 sau 20, sedimentele si cisturile sunt oprite in functie de aceasta.
Sigur ca pentru orice alte intrebari va stam la dispozitie la telefon 0770979501 sau email comenzi@izvorulcasei.ro/comenzi@biobunatati.ro.

Saptamana aceasta avem si o oferta, pretul filtrelor este redus cu 10%, asadar un filtru costa numai 356 lei. Pretul curent de 396 lei este pret promotional si va creste la 436 lei de la 1 iulie, asadar daca achizitionati saptamana aceasta un filtru aveti urmatoarele avantaje: faceti economie de 20%, aveti livrare gratuita si un cartus inclus care va asigura necesarul de apa de izvor pentru baut, gatit si nu numai aproape pana la sfarsitul anului. Nu uitati ca a venit vara si consumul de apa va atinge in lunile iulie si august un nivel foarte mare, e mai usor sa aveti o sursa de apa curata acasa decat sa cheltuiti sute de lei pe apa care trebuie apoi si carata si depozitata!

Comandati filtrul Aqua Pure aici la numai 356 lei si il aveti acasa in 24 de ore!

vineri, 7 iunie 2013

Postare personala de avarie

Ati incercat vreodata sa nu dormiti vreo 72 de ore? Eu practicam chestia asta des in facultate. (Invatam) Ingrasam porcul in ajunul examenului o zi si o noapte, ma duceam la examen, (luam nota mare, ca pe vremea aia nu-mi murisera toti neuronii), mergeam in camin, ne apucam de jucat cruce (cu carti unguresti, ardelenii stiu ce spun), de baut bere si sarbatorit, dup-aia chef pana dimineata, iar cruce si pe seara ma puneam pe tren sa vin acasa la Bucuresti, 9 ore plus inca vreo 2-3 intarzierea, cu unicul accelerat pe ruta Timisoara-Bucuresti via Craiova, plin de olteni galagiosi. Ajungeam acasa cu autobuzul 123 si o geanta de 20 de kilograme de haine de spalat si ma culcam. 72 de ore, dupa 6 ore de somn eram ca noua.
Acum nu mai dorm de 10 luni. Ca muncesc si cresc un copil de vreo 5 ani intra deja la categoria viata usoara, pentru incepatori. Acum sunt doi copii, unul insomniac, unul exagerat de matinal, de 10 luni dorm de la 1 la 7 cu minim 3 pana la 6 (or fi 10, ca la un moment dat pierd sirul) intreruperi. De la 7 la 1, adica in restul de 18 ore, sunt responsabila aproape exclusiv cu mancatul, imbracatul, plimbatul, schimbatul, spalatul, dormitul (nu, pe asta taiati-l ca astia nu dorm nici ziua), distratul, educatul, mersul la gradinita, la inot, la doctor, la pozat, la distrat. Adaugati tot ce tine de casa ca bomboana si o sa iasa coliva numita viata mea.
A, am uitat firma. Sambata si ocazional in alte zile ma duc pe acolo, noroc cu spiridusul ca operational n-am alte griji in afara de aprovizionari si plati la furnizori. Cat despre marketing, dezvoltare si alte chestii esentiale, s-au dus pe apa sambetei, cu mine la pachet. Daca nu ma mobilizez probabil ca se va duce cu totul pe apa sambetei, mai ales ca piata e din ce in ce mai aglomerata si clientii din ce in ce mai putini. Ceea ce nu ar fi o probema, pentru ca ultimii mei neuroni viabili produc in continuare idei intr-un ritm alert, insa aplicarea lor cere timp si putere de concentrare. Iar eu sunt ceea ce in termeni tehnici s-ar numi un zombie. Unul care se simte continuu ca atunci cand nu dormea 72 de ore si care de-abia mai are putere sa se ridice de jos.
Solutii nu am. Bona nu pot sa iau, bunicele ma mai ajuta cateva ore pe saptamana, si doar cu cate unul din ei, tatal copiilor lucreaza mult si nu are timp. Deja nu imi mai pun problema cum sa dezvolt firma sau sa imi imbunatatesc viata sociala ci cum o sa supravietuiesc pana diseara.
De fapt nici nu mai caut solutii. Vreau doar sa dorm o luna intreaga, si ma apuca disperarea cand imi dau seama ca in urmatorii 18 ani n-o sa se intample asa ceva.

joi, 6 iunie 2013

In UE s-au interzis cosmeticele testate pe animale

Nu stiu de ce, dar am impresia ca oamenii isi imagineaza ca testarea cosmeticelor pe animale inseamna ca iepurasul este dat cu rimel si spalat cu sampon si ca lui ii place la fel de mult ca noua. Altfel nu imi explic de ce toate femeile iubitoare de animale folosesc fara remuscare o gramada de branduri de cosmetice care sunt testate cu toatele pe animalele cele mici si dragute.

Cea mai fascinanta categorie este cea a vegetarienilor care nu mai consuma carne pentru ca iubesc animalele si nu vor sa fie omorate din cauza lor. Ca si cea a iubitorilor de caini vagabonzi care cred ca siguranta animalutelor e mai importanta decat a copiilor si oamenilor (in paranteza fie spus am tot respectul pentru vegetarieni dar cu ceilalti nu sunt de acord). Fascinante prin faptul ca aceleasi persoane care nu mai pot dupa animale au folosit ani de zile cosmetice testate pe animale fara nicio remuscare, ceea ce ma face sa ma intreb cum de functioneaza dragostea fata de animale asa selectiv. Si asta in conditiile in care este estimat ca la nivel international 100 de milioane de animale mor din cauza testarilor. Cred ca totusi nu e rea intentie ci doar nu se gandeste aproape nimeni la asta.

Din fericire Uniunea Europeana a facut ce trebuia sa faca si de la inceputul lui martie anul acesta pe teritoriul ei e interzisa comercializarea de cosmetice testate pe animale. Ramane totusi sa fim atenti la marcile importate din afara Uniunii, mai ales la cele din SUA si Asia, unde testarea este permisa inclusiv pentru brandurile care nu mai pot testa in Europa.

O sursa importanta de informare este standardul Cruelty Free, care certifica cosmeticele si detergentii netestati pe animale, le gasiti site-ul aici. Ei sustin ca totusi legislatia UE are lacune si ca tot ce gasim de vanzare aici nu are totusi garantia ca nu a fost testat pe animale. Asa ca ramane tot in puterea noastra sa facem diferenta.

Sursa imaginii este blogul Raw for Beauty, unde gasiti o gramada de informatii interesante.

marți, 4 iunie 2013

Primele cursuri-vacanta de nutritie la Campulung Muscel


Va povesteam ca avem un proiect nou, cursuri-vacanta de nutritie impreuna cu medicul nutritionist Ruxandra Plesea si alti specialisti in zona Campulung Muscel, sub forma de weekenduri sau perioade mai lungi (de 5-7 zile), la racoare, intr-o vila pe dealuri, cu mancare adevarata din surse sigure. Perioada e iunie-septembrie si in fiecare saptamana va fi alta tematica. Ideea e sa oferim o combinatie faina de informatii utile si practice cu o mica vacanta la racoare si aer curat atunci cand in Bucuresti va fi irespirabil (si nu numai in Bucuresti), la 2 ore de mers cu masina.

Deocamdata am programat 2 cursuri in luna august, cu durata de 7 zile (6 nopti):
- 9-15 august: Saptamana de detoxifiere pentru trup si suflet
- 16-22 august: Tabara Obiceiuri alimentare sanatoase in familie (dedicata familiilor cu copii)




Ambele cursuri se vor desfasura intr-un conac izolat pe dealurile Muscelului, la 5 km de oras, vor beneficia de pensiune completa si de toate facilitatile conacului de 4 margarete, plus excursii in zona Muscelului.
Saptamana de detoxifiere va include regim vegan, asistenta personalizata a nutritionistului si a psihoterapeutului, masaj, miscare in aer liber si altele.
Tabara Obiceiuri alimentare sanatoase este conceputa pentru familiile cu copii si include curs de nutritie si gatit alimente sanatose pentru toata familia, in care ii implicam si pe copii, plus activitati dedicate acestora (pictura in natura, vizite la gradini de legume, la vacutele din vecinatate, povesti cu domnul Morcov si domnisoara Capsuna si altele). Meniul este omnivor.

La ambele cursuri-vacanta sunt disponibile cate 16 locuri pentru adulti, care pot fi ocupate de cursanti sau cursanti si partenerii lor.

Vom reveni cu detalii si preturi in cateva zile. Intre timp cei interesati ne pot scrie la vacante@biobunatati.ro.