miercuri, 4 decembrie 2013

Superinitiativa: colectarea gratuita a uleiului uzat in Bucuresti

Te-ai întrebat vreodată ce poți face cu uleiul după ce ai gătit cu el? Cu siguranță știi deja că a-l arunca la chiuvetă nu-i o soluție, pentru că uleiul alimentar prăjit poluează și poate rămâne prin țevi, înfundându-le și sporindu-ți factura la întreținere.
De aceea ieri s-a lansat “Marea Uleiadă” de către noul proiect: Uleiosul.
Uleiosul este oricare dintre noi. Orice om responsabil, care nu stă cu conștiința împăcată dacă dă drumul uleiului la chiuvetă. Uleiosul este omul care vine și strânge gratuit uleiul tău, de acasă, și are grijă să-l ducă la un centru specializat.
Tribul susține Uleiosul și face orice-i stă în putere ca Bucureștiul să devină un oraș în care uleiul să nu mai curgă prin țevi.
Dacă ai ulei de dat, strânge într-un recipient cel puțin 1 litru și dă-ne de știre! Venim să-l ridicăm 100% gratuit!
Sau înscrie-te în formularul de aici.

Tribul e o, sa-i zicem, firma de curierat rapid pe bicicleta din Bucuresti. Spun sa-i zicem pentru ca este de fapt foarte diferita de ceea ce se intelege la noi prin afacere. Tribul este o afacere sociala, adica o afacere din care investitorii isi recupereaza investitia, dupa care tot profitul se duce spre o cauza sociala - in cazul de fata lupta pentru (re)integrarea bicicletei in societatea romaneasca.


Curierul Tribul preia orice pachet care poate incapea intr-un ghiozdan si il livreaza direct intr-un interval de 30-180 de minute pentru un tarif de 16-18 lei. Mi se pare o varianta foarte buna daca aveti ceva de livrat intr-un termen scurt, eu ma gandesc sa ii introduc ca optiune de livrare.
10% din costul fiecarei livrari realizate de Tribul sunt directionati spre dezvoltarea retelei Cicloteque si incurajarea mersului pe bicicleta in Bucuresti.

Imi place genul acesta de afacere, care rezolva o nevoie si o problema (sau mai multe) in acelasi timp. Sa-i incurajam, zic, si sa le multumim ca ne scapa de ulei.

Ii gasiti aici.

Un comentariu: