marți, 3 decembrie 2013

Superinitiativa: brazi in ghiveci care platesc pentru impaduriri

Iar vine Craciunul, iar se umple ghena de gunoi de brazi taiati, uscati si jumuliti. Si iar ne luam brad in ghiveci sau artificial, astia de avem o problema cu copacii taiati.

Am gasit o initiativa faina a celor de la Magazinul din Copaci, care directioneaza o parte (adica ce ramane dupa acoperirea cheltuielilor, sa-i zicem profitul) din fondurile obtinute in urma vanzarii brazilor in ghiveci către “Plantăm fapte bune în România” pentru a fi utilizate pentru acțiunile de împădurire din 2014. Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativa naţională de împădurire pe bază de voluntariat (demarată în 2011, existentă în 12 judeţe).

Au 2 tipuri de copaci de Craciun in ghiveci:
- Molid (picea abies) cu vârsta între 6 şi 8 ani (înălţime 1 – 1.8 m), pret 105 lei
- Brad (abies alba) cu vârsta între 6 şi 7 ani (înălţime 1 – 1.5 m), pret 135 lei
La aceste preturi se adauga costul cu transportul:
- pana la depozitul lor din SEMA Park Bucuresti, 20 lei/ghiveci
- pana acasa, livrare prin curier, 75 lei/ghiveci

Avantaje:
- copacii sunt romanesti, din pepiniere
- pretul este mai mic sau egal cu cel al principalelor magazine online de brazi (Magazinuldebrazi.ro incepe de la 179 lei Brazidecraciun.ro de la 195 lei)
- o parte din bani se duc la impaduriri
- copacii nu par atat de bogati ca cei scandinavi, insa s-ar putea sa fie mai rezistenti (doar o parere personala)
- tot ei se pot ocupa de preluarea lui inapoi si plantare in perioada 12 ianuarie - 24 februarie, cu conditia sa acoperiti costul transportuui inapoi

Aveti toate detaliile aici. Comenzile se dau pana pe 11 decembrie. Eu intentionez sa iau unul pe care apoi sa-l plantez pe terenul ala pe care il tot caut, sa-l am la poarta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu