vineri, 14 iunie 2013

Incepem livrarile la Cosul cu Bunatati! Luni avem legume proaspete

 
De la lansarea BioBunatatilor de cand am anuntat ca vreau sa lansez Cosul cu Bunatati iata ca in sfarsit o facem. Luni vom posta produsele disponibile, adica legume, fructe, lactate de capra (in curand si de oaie, vaca, bivolita), pui, oua, vlastari si alte bunatati de ferma sau de casa. Tot atunci o sa explic cum vom proceda cu abonamentele, comenzile unice, reduceri, cand colectam comenzile si cand le livram.
Pana luni insa avem deja o prima transa de legume.

Asadar, duminica aducem primul transport de legume crescute traditional:

- fasole verde 11 lei/kg
- varza noua 6 lei/kg
- conopida 9 lei/kg
- castraveti 4,5 lei/kg
- gulii 3 lei/buc
- salata verde mare 3 lei/buc
- rucola 9 lei/legatura 250 gr
- oua 9 lei/10 buc


Legumele si ouale sunt produse la Strambeni Arges de o familie care este in primul an de productie cu sapa si apa (si compost si adunat gandaci cu mana). Suprafata cultivata este de 4000 mp si 2 solarii. Din oferta curenta numai castravetii si conopida sunt de solar, restul de gradina. 


Pe producatori i-am gasit prin intermediul unui specialist in permacultura, sunt niste gospodari simpli care la sfatul acestuia au hotarat sa inceapa productia de legume ecologice. Inca nu au intrat in perioada de conversie, personal vreau sa ii ajut sa o faca, si am preferat sa incep sa lucrez cu ei pentru ca aceasta e cea mai buna metoda de a incuraja micii producatori care se orienteaza spre agricultura ecologica, gasindu-le clienti. 
Duminica o sa iau personal legumele comandate de la ei, ocazie cu care o sa revin cu imagini de pe camp si din sere. Pana atunci am cateva de asta iarna, inclusiv cu compostul facut dupa metoda romaneasca si cu tocatorul de resturi vegetale.
Anul acesta oamenii au pus cate putin din multe soiuri, asadar cantitatile/produs sunt mici, asa ca servim primii veniti. Comenzile se pot ridica de la sediul din Piata Muncii (caz in care aveti 5% discount) sau se pot livra duminica dupa-masa si luni in Bucuresti. Ne puteti trimite comenzile la comenzi@biobunatati.ro. Nu o sa aduc marfa in plus, asa ca daca nu ne trimiteti comanda pana cel tarziu duminica dimineata la ora 9 va trebui sa asteptati pana saptamana viitoare.

De saptamana urmatoare (24 iunie) vom livra si carne de pui, lactate de capra, fructe, paine si altele. Luni vom anunta gama disponibila si procedura de comanda (o parte dintre produse se vor livra si in tara). Pana atunci va asteptam la legume!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu