joi, 6 iunie 2013

In UE s-au interzis cosmeticele testate pe animale

Nu stiu de ce, dar am impresia ca oamenii isi imagineaza ca testarea cosmeticelor pe animale inseamna ca iepurasul este dat cu rimel si spalat cu sampon si ca lui ii place la fel de mult ca noua. Altfel nu imi explic de ce toate femeile iubitoare de animale folosesc fara remuscare o gramada de branduri de cosmetice care sunt testate cu toatele pe animalele cele mici si dragute.

Cea mai fascinanta categorie este cea a vegetarienilor care nu mai consuma carne pentru ca iubesc animalele si nu vor sa fie omorate din cauza lor. Ca si cea a iubitorilor de caini vagabonzi care cred ca siguranta animalutelor e mai importanta decat a copiilor si oamenilor (in paranteza fie spus am tot respectul pentru vegetarieni dar cu ceilalti nu sunt de acord). Fascinante prin faptul ca aceleasi persoane care nu mai pot dupa animale au folosit ani de zile cosmetice testate pe animale fara nicio remuscare, ceea ce ma face sa ma intreb cum de functioneaza dragostea fata de animale asa selectiv. Si asta in conditiile in care este estimat ca la nivel international 100 de milioane de animale mor din cauza testarilor. Cred ca totusi nu e rea intentie ci doar nu se gandeste aproape nimeni la asta.

Din fericire Uniunea Europeana a facut ce trebuia sa faca si de la inceputul lui martie anul acesta pe teritoriul ei e interzisa comercializarea de cosmetice testate pe animale. Ramane totusi sa fim atenti la marcile importate din afara Uniunii, mai ales la cele din SUA si Asia, unde testarea este permisa inclusiv pentru brandurile care nu mai pot testa in Europa.

O sursa importanta de informare este standardul Cruelty Free, care certifica cosmeticele si detergentii netestati pe animale, le gasiti site-ul aici. Ei sustin ca totusi legislatia UE are lacune si ca tot ce gasim de vanzare aici nu are totusi garantia ca nu a fost testat pe animale. Asa ca ramane tot in puterea noastra sa facem diferenta.

Sursa imaginii este blogul Raw for Beauty, unde gasiti o gramada de informatii interesante.

Un comentariu:

  1. degeaba nu testeaza pe animale, daca au firme mici care testeaza materia prima :( pt mine e foarte greu sa gasesc firme care nu testeaza si sa imi si placa prodisele lor, dar din iubire fata de animale fac orice :)

    RăspundețiȘtergere