vineri, 15 martie 2013

Bio nu e o moda, bio e revenirea la normalitate


Aud mereu afirmatia "moda produselor bio". Sau argumentul "pana acum nu am mancat bio, de ce sa incepem acum". Gresit. Total gresit.

Produsele bio nu sunt o inventie a secolului 21, produsele bio sunt de fapt produse obtinute natural, asa cum s-a facut intotdeauna, pana acum cativa zeci de ani cand ne-am pierdut rabdarea si am inceput sa stimulam culturile cu chimicale. E adevarat ca efectul pesticidelor si ingrasamintelor chimice asupra culturilor sau al hormonilor si antibioticelor asupra animalelor este de crestere a productivitatii, dar toate acestea ajung in cele din urma in noi, si corpul nostru nu stie sa se hraneasca cu asa ceva. Iar argumentul "suntem multi, trebuie productivitate ca sa ajunga mancarea pentru toti" e praf in ochi, productia ajunge in tarile dezvoltate, unde se arunca un procent urias de mancare, in tarile nedezvoltate oricum nu ajunge nimic.

Asadar, dragilor, chimicalele nu sunt normalitate. E doar un experiment caruia i se vad deja consecintele in numarul de alergii si boli grave. Care nu, nu sunt pedeapsa divina sau o intamplare, cum cred majoritatea oamenilor bolnavi, ci sunt cauzate de nutritie, poluare si restul lucrurilor nenaturale cu care suntem inconjurati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu