miercuri, 20 iunie 2012

Cutia Verde editia de iulie

Am livrat cutia de iunie, prima din ceea ce speram sa fie o lunga serie de Cutii Verzi si frumoase. Am avut emotii, a fost ceva de lucru, insa reactiile de pana acum sunt minunate. Sigur insa ca nu exista lucru facut perfect, asa ca orice idee si sugestie e binevenita.

E timpul sa anuntam continutul cutiei din luna iulie, care va avea:
- lotiune de corp bio cu fructe Cattier, mini-size 75 ml
- sapun miere si propolis Miel de Thym, full-size 100 gr
- solutie pentru toate suprafetele cu patrunjel Earth Friendly Products, mini-size 118 ml
- nuci de sapun, plic 20 gr (pentru 3 spalari)
- amestec condimente Voie Buna Sonnentor, full-size, 25 gr
- energizant bio cu ginseng My E Bio, full-size 250 ml (primele 75 de comenzi) sau mini-size 150 ml (ultimele 25 de comenzi)
- lapte vegetal bio din orez cu cocos Isola Bio, full-size, 200 ml
- parfum Inception 100% natural Les Essences d'Amelie, tester 1 ml
- Actigel - gel bioactiv igiena intima, plic 2 ml
- mostre cosmetice

Costul cutiei este de 49 lei cu tva si transport inclus. Livrarea se face prin curier in Bucuresti si prin posta in tara. Daca doriti livrare prin curier in tara se achita o taxa suplimentara de 15 lei (sau 10 lei daca platiti direct in cont, nu ramburs).
Daca ridicati cutia de la sediul nostru din Bucuresti veti achita numai 42 lei.

Modalitatea de inscriere este deocamdata pe email, la cutia@cutiaverde.ro. Va rog sa specificati numele, adresa, telefonul si modalitatea preferata de livrare. Va rog nu va inscrieti prin mesaje pe Facebook sau comentarii aici, ca sa nu ne incurcam la centralizat. Perioada de inscrieri este 20-30 iunie. Dupa inscriere veti primi un email de confirmare. Website-ul www.cutiaverde.ro este inca in lucru, dar sper sa fie gata in curand (un site intotdeauna dureaza mai mut decat e programat).

Luna aceasta sunt 100 de cutii disponibile. Cutia va fi livrata in jurul datei de 15 iulie (de data aceasta vom expedia mai devreme cutia, asadar o veti primi in intervalul 13-16 iunie).

Pentru orice intrebari, sugestii si comentarii ne puteti contacta la cutia@cutiaverde.ro sau pe pagina de Facebook a Cutiei Verzi. Sau aici, bineinteles.

Ce am invatat din experienta cu prima Cutie:
- am avut probeme cu livrarea prin curier in Bucuresti, care a durat mai mult decat trebuia; asadar de acum inainte vom expedia cutiile mai devreme ca pe data de 15 sa ajunga la destinatari (sau 16, daca 15 este duminica)
- nu sunt multumita de hartia creponata pe care am pus-o in scop decorativ si de protectie in cutie, mi se pare inutila cata vreme nu poate fi folosita de destinatar la altceva, asa ca mi-ar trebui niste idei despre ce am putea pune in locul ei ca sa si foloseasca dupa aceea
- mi s-a sugerat sa punem si un thanking card, ceea ce nu vom face pentru ca este un concept ecologic si nu vrem sa folosim hartie in plus, sper sa nu fie nimeni dezamagit din aceasta cauza, oricum va multumim tuturor celor care incercati cutia si promitem sa fie mereu interesanta.

Am primit multe review-uri de la bloggeri, carora le multumesc foarte mult, gasiti linkurile mai jos:
Diana - Tara mea inventata
Georgiana - Georgia's Mirror
Isabela - The studio visions
Camelcutza - Diary of a beauty addictLinkFosta Plimbareatza - Stuff si papura
Roda - Primavara de poveste
Iulia - Economisim.info

miercuri, 13 iunie 2012

100% Pure, Cattier, Woodsprite si ulei de argan cu pana la 20% reducere!


Incepand de astazi pana duminica avem urmatoarele reduceri: gama 100% Pure Cosmetics - 10% reducere, gama de cosmetice bio Cattier - 15% reducere, gama de cosmetice organice Woodsprite - 20% reducere, ulei de argan Olivo - 20% reducere.

Promotia este valabila in limita stocului disponibil si nu se cumuleaza cu alte reduceri, inclusiv cu reducerea de 8% de la showroom. Reducerea se aplica in factura finala pe care o primiti o data cu comanda.
Va reamintim ca am introdus si o reducere permanenta de 8% pentru toate comenzile ridicate de la sediu si cumparaturile facute la showroom (nota: reducerea nu se aplica produselor deja aflate la reducere, iar pentru aceste comenzi nu se primesc puncte cadou).

Pe timpul verii programul la showroom ramane de luni pana vineri intre orele 11-19, insa nu vom mai avea deschis sambata. Daca doriti sa veniti la showroom in afara orelor de program sau sambata va rugam sa ne anuntati sa vedem daca putem fi acolo.

Castigatoare concurs "nume pentru fetita"

Nu-i usor sa cresti un copil, da' sa vedeti ce greu e sa gasesti un nume pe gustul ambilor parinti, unul mai mofturos ca altul. Dar am reusit, multumesc de ajutor pentru cele cred ca 200 de variante pe care mi le-ati dat, din ele am selectat cam 20, si intr-o zi mi-a sarit numele unei cliente in ochi: Miruna. Era si in short list, da' atunci m-a lovit: asta e! Si asta a ramas, dupa ce a fost aprobat pozitiv de tatal domnisoarei si de restul familiei.

Miruna vine de la Sf. Miron (care e pe 17 august, in jurul datei cand ar trebui sa apara si ea) si inseamna in greaca "cea care aduce mirul - untdelemnul sfintit" si in slava "cea care aduce pacea". E un nume care pe vremuri era popular la noi, si se pare ca revine in preferintele romanilor (sper totusi ca nu va fi parcul la fel de plin de Mirune cum e de Matei). Matei care deja exerseaza o pronuntie cu un r stalcit, dar pana in august cred c-o sa-i iasa.

Miruna a fost propus de 5 persoane, in ordine: Delia, Ceska777, Madys, Anonim, Lilic68. Am facut extragerea cu Random.org si a iesit.. 1, adica Delia. Care castiga un ulei de argan, pentru care o rog sa trimita un email cu numele, adresa si telefonul la comenzi@biobunatati.ro.

Pentru cine vrea sa se inspire din lunga lista de propuneri, o gasiti aici.

duminică, 10 iunie 2012

10 prejudecati romanesti despre mancarea sanatoasa

Acum cateva zile ma abordeaza o vecina: Vai ce slaba sunteti, cum reusiti sa ramaneti asa slaba si gravida? Mananc sanatos. Cum adica mancati sanatos, adica numai de-alea bio? (nu stie cu ce ma ocup, deci e bine ca asociaza produsele bio cu mancarea sanatoasa, ajuta si televizorul la ceva). Mananc si "de-alea bio", partial, ca oi avea eu magazin bio dar produsele proaspete bio se gasesc greu si sunt destul de scumpe (dar asta e alta discutie). I-am raspuns ca nu mananc dulciuri, paine putina, carne putina, nu fast food, nu mezeluri, nu sucuri din comert etc. Femeia, uimita de parca ii spusesem ca practic budismul, levitez si traiesc cu aer si apa: pai si atunci ce mai mancati?! Restul de 90% din alimente, alea de care romanii au uitat ca exista..

Tot de curand citeam o stire despre un studiu legat de greutatea si obiceiurile alimentare ale romanilor (o gasiti aici). Pe scurt, jumatate din romani sunt grasi (asta se vede si pe strada cu ochiul liber). Oamenii mananca seara, rar dimineata, nevariat, neregulat, nu considera ca excesul de sare sau zahar le-ar face rau, mananca gras si mancaruri grele. Motiv pentru care batem recordurile la diabet tip 2, boli cardiovasculare si digestive, si de la 40 de ani incepem sa traim cu pastile (mai nou de la 25-30, ca generatia tanara a beneficiat de mica de alimentatia capitalista fast-food + E-uri = love).

Si cand incerci sa deschizi o discutie despre mancare sigur ajungi sa auzi o parte din argumentele de mai jos.

1. Ca sa mananci sanatos iti trebuie bani. Gresit. Romanii consuma carne, mezeluri, sucuri la pet, snacks-uri ca baza a alimentatiei. Toate acestea sunt alimente scumpe, iar sumele cheltuite pentru ele ar putea fi foarte bine folosite pentru alimente mai sanatoase, fara a da vreun ban in plus.

2. Eu mananc o paine la o masa ca altfel nu ma satur. Scopul nu este sa te saturi, scopul e sa ii oferi organismului cate calorii are nevoie. Aportul de calorii variaza in functie de sex, activitatea fizica sau intelectuala depusa, dorinta de a slabi sau mentine greutatea. In plus, stomacul isi modifica dimensiunile in functie de cantitatea de mancare cu care e obisnuit, ca de-aia li se pune inel la stomac obezilor care vor sa slabeasca. Daca mananci putin stomacul se va adapta si nu o sa-ti mai ceara ditamai franzela ca sa pleci tu satul de la masa. Asta trecand peste faptul ca e nesanatos sa-ti suprasoliciti sistemul digestiv indopandu-te pana nu mai poti sa respiri, e ca si cum ai merge cu masina numai cu motorul turat la maxim - cat crezi ca va functiona bine motorul ala?

3. Doar n-o sa traiesc numai cu legume. Reactia preferata a majoritatii oamenilor cand le zici ca ar trebui sa manance mai putina carne si deloc mezeluri (din comert, ca o slaninuta de la tara merge din cand in cand, la o ceapa si o rosie). Deci daca nu e carne (multa, de porc, prajita, tocata, grasa) nu mai ramane decat sa fii vegetarian. "Ëu nu pot daca nu am acolo o bucatica de carne". Pai n-a zis nimeni sa n-ai, numai ca mananc-o la cuptor/abur/ fiarta, nu mai turna rantasuri peste ea, si mergi pe peste, vita, pui (dar nu din comert, mai bine porc decat pui din comert). Fara argumentul ca astea sunt mai scumpe, ca ma duc si eu in piata si vad ce preturi exorbitante are carnea de porc. Nu-i de mirare ca romanii dau 50% din venituri pe mancare, la 25 de lei kiogramul de porc si 30 lei kilogramul de mezel. Branza e 15 lei, rosiile 6 si pestele incepe de la 15.

4. Bunicul a mancat numai carne si mancare grasa si a trait pana la 85 de ani (bunicul de 85 de ani e argumentul principal la orice obicei prost, chit ca e vorba de grasimi, fumat, baut sau stat in soare de dimineata pana seara). Mai intai, oamenii de la tara nu mancau si nu mananca numai carne, pentru simplul motiv ca asta le-ar epuiza stocurile de animale. De fapt romanii din vechime mancau multe cereale, vegetale, lactate, iar carnea era pe ultimul loc. Grasimile se consumau iarna, vara la coasa mancai mamaliga cu branza si ceapa, nu carne prajita in untura ca nici nu mai poti munci dupa o masa de-asta.
Pe langa asta, bunicul a trait in aer curat, iar mancarea consumata grasa, slaba, cum o fi ea, macar era naturala. N-avea conservanti, coloranti si arome care n-au ce cauta in organismul uman ca nu-i aduc niciun beneficiu, ba dimpotriva.
Si, nu in ultimul rand, si tu poti trai pana la 85 de ani, numai ca jumatate din perioada asta te vei indopa cu pastile si vei suferi de o gramada de boli.

5. La mine mostenirea genetica e de vina, toti in familie au suferit de ficat/inima/stomac, nu e din cauza alimentatiei. E adevarat ca exista predispozitii spre anumite boli, dar stilul de viata face diferenta intre a fi bolnav sau nu. Nu poti sa te indopi cu grasimi, sosuri si 3 cafele pe zi, dupa care sa dai vina pe bunica pentru problemele pe care le ai cu vezica biliara care, saraca, e de fapt suprasolicitata.

6. Nu am timp de micul dejun/nu am chef sa mananc dimineata. Pai daca fix atunci cand organismul are nevoie de aport mai mare de energie si consuma mai mult tu ai ceva mai bun de facut decat sa-i dai ce-i trebuie, de unde sa ai energie, sa fii slab si sa ai un sistem digestiv sanatos? Micul dejun e o problema e obisnuinta, daca mananci in fiecare dimineata cate ceva (nu mai spun ca asta e de fapt masa principala a zilei intr-un regim sanatos) pana la urma corpul va incepe sa-ti ceara in fiecare zi. Mancare, nu tigara. Si sa nu-mi spuna mie cineva ca n-are timp, ca daca eu cu un copil care trebuie pregatit si dus la gradinita am timp de un mare mic dejun inseamna ca se poate. Te trezesti cu 20 de minute mai devreme, iti faci dus de seara si te machiezi mai putin. In felul acesta vei avea energie toata ziua si nu o sa mai simti nevoia sa te indopi seara cand ajungi acasa (sigur, daca ai mai mancat cate ceva intre timp).

7. Cand ajung acasa mi-e cel mai foame si mananc cel mai mult. Logic, de vreme ce nu ai mancat toata ziua. Dar, surpriza: jumatate din kilogramele in plus se datoreaza mesei de seara. Sigur ca e tehnic imposibil sa nu mananci nimic dupa ce ai alergat toata ziua, dar masa de seara trebuie sa fie mai degraba nutritiva decat hipocalorica. Seara se mananca salate, iaurt degresat cu fructe proaspete, o bucata de carne fara cartofi sau paine.

8.Oricat as manca de sanatos, nu reusesc sa scap de kilogramele in plus. Asta e o replica pe care am tot auzit-o in special de la femei in ultimii ani, si de fiecare data daca sapi mai mult gasesti niste obiceiuri care justifica kilogramele in plus. Cel mai des intalnit e "nu pot sa renunt la dulciuri" (aici nici nu am ce comenta), dar si "nu mananc decat seara" sau "dimineata nu imi vine sa mananc, beau doar o cafea".

9. Eu mananc mancare gatita in fiecare zi, deci mananc sanatos. Romanii asociaza mancarea gatita (eventual "traditional") cu viata sanatoasa, desi modul in care se gateste este de cele mai multe ori extrem de nesanatos. Mancarea gatita are ceapa calita, rantasuri, sosuri grele, foarte multe feluri se fac la tigaie, continutul de carne e foarte mare, se adauga grasimi pana nu se mai vede mancarea de ulei. Pe langa asta, mancarea cruda (neprocesata termic) nu isi pierde din nutrienti si aduce un aport mare de vitamine, minerale, fibre, proteine vegetale si altele (despre mancarea raw ca si completare a unei alimentatii sanatoase am scris aici). E recomandat ca macar fructele si legumele, dar si grasimile vegetale sa fie consumate in stare cruda, nu preponderent in mancaruri gatite.

10. Nu pot sa mananc fara paine. Din observatiile mele, suntem unul din foarte putinele popoare din Europa care mananca paine cu orice: paine cu ciorba, paine cu cartofi, paine cu paste, paine cu carne, pana si paine cu mamaliga am vazut in unele cazuri. Painea e un aliment util organismului, insa consumat cu moderatie (o felie de paine are 80 de calorii, asadar mai mult de 2-3 felii pe zi inseamna un aport caloric prea mare) si nu in combinatie cu alte alimente care contin tot glucide (paste, cereale, mamaliga). Ideal este sa se consume painea la micul-dejun, preferabil paine integrala/neagra/graham deoarece are mai multe fibre.

joi, 7 iunie 2012

Program showroom luna iunie

Dragii mei, cum pe la jumatatea lui august vine pe lume Miruna (da, s-a decis numele, in sfarsit), si cum spiridusul nu este disponibil sambata ca si asa munceste suficient, luna iunie va fi ultima in care showroom-ul va fi deschis sambata. Din septembrie-octombrie, daca lucrurile vor merge mai bine, sper sa mai angajam un ajutor, si atunci vom avea program regulat si sambata.
Programul in timpul saptamanii ramane 11-19, si nu cred ca vom avea inchis deloc pe perioada verii.
In luna iunie, showroom-ul va fi deschis sambata dupa cum urmeaza:
9 iunie: orele 11.30-16
Initia trebuia sa deschidem si pe 23 iunie, dar eu trebuie sa ma duc la un curs si nu am cum sa vin. Daca intervine vreo schimbare o anunt aici.
Nu uitati ca pentru comenzile cu ridicare de la sediu si pentru cumparaturile de la showroom aveti 8% reducere!