luni, 30 ianuarie 2012

1 an de BioBunatati! cu multe surprize

A trecut deja 1 an de cand am pus supermarketul online. N-as putea sa spun ca a trecut repede, mi se pare de fapt ca au trecut vreo 3 ani, s-au intamplat multe in perioada aceasta, multa munca, multe noutati, multe schimbari. Dar a fost un an plin de satisfactii si sper sa ajungem sa sarbatorim 10 ani de BioBunatati si voi sa-mi fiti alaturi si atunci. Bine, in 10 ani sper ca BioBunatatile sa fie mult mai mult decat un magazin online cu showroom, sper sa fie o retea de magazine fizice, cu aprovizionare din ferma proprie, cu foarte multe alimente si cosmetice bio romanesti, si mai sper ca pana atunci romanii sa fie mari amatori de produse sanatoase, de oriunde le-ar cumpara.

Dar sa revenim la sarbatorit. Saptamana aceasta avem multe surprize pentru voi:

- 10% reducere la toate comenzile, indiferent de valoarea lor.

- cadouri pentru toate comenzile peste 100 lei, pe care vi le puteti alege de aici. Trebuie doar sa adaugati produsul in cos si sa specificati la observatii care este cadoul dvoastra.

- comenzile de peste 100 lei cu ridicare de la sediu beneficiaza si de cadoul de mai sus, si de un sapun cu miere bonus.

- joi 2 februarie, cand implinim practic 1 an, va asteptam sa postati un mesaj pe pagina noastra de Facebook. Toate mesajele vor participa la o tombola care are ca premiu un ulei de argan Olivo.

- sambata 4 februarie showroom-ul va fi deschis intre orele 11 si 16, timp in care va invitam sa sarbatoriti alaturi de noi cu ceai si biscuiti bio. Si sa faceti cumparaturi cu 2 cadouri, un sapun si unul la alegere dintre acestea. Reducerea de 10% se aplica si cumparaturilor de la showroom.

Observatii:
- Transportul se calculeaza la suma redusa dupa aplicarea reducerii de 10%.
- Comenzile din aceasta saptamana nu beneficiaza de puncte cadou.
- Comenzile care beneficiaza de cadouri trebuie sa aiba o valoare minima de 100 lei dupa reducere (adica 111 lei fara reducere), transportul nefiind inclus in calculul acestei valori. Aceeasi regula e valabila si pentru cumparaturile de la showroom (valoare 111 lei fara reducere).

vineri, 27 ianuarie 2012

Showroom-ul BioBunatati este deschis sambata aceasta

Sambata aceasta voi fi la showroom intre orele 11 si 16, si cel mai probabil si in celelalte sambete din luna februarie, dar revin cu informatii in fiecare saptamana.
Cel mai probabil din aprilie programul de sambata va deveni permanent.
Va astept cu drag!

joi, 26 ianuarie 2012

Guest post de spiridus: cosmeticele BioBunatati testate de Georgiana

Acesta este primul guest post de pe Organic in Romania, nu pentru ca as vrea sa fac un obicei din asta, ci pentru ca vroiam sa public experientele Georgianei cu produsele noastre povestite de ea insasi. Daca mai e cineva care nu stie, Georgiana e spiridusul care face ca BioBunatatile sa fie un loc si mai fain decat as fi reusit eu de una singura.
Georgiana are si un popular blog de cosmetice, daca va place postarea aceasta si doriti sa cititi ce mai scrie o gasiti pe Georgia's Mirror.

"Zilele acestea se implinesc 10 luni de cand sunt spiridus la BioBunatati si tot atata timp de cand ma rasfat cu produse de care inainte nici nu auzisem ca exista sau la care doar visam. Cand am pasit prima data in magazin am fost coplesita – rafturi indesate cu cosmetice, game multe si variate, zeci de sortimente de sapun, o multime de produse romanesti. Inca de la intrare m-am simtit ca intr-o cofetario-florarie, iar lucrul asta cred ca-l pot sustine toti clientii care ne-au trecut pragul. Si nu, nu parfumam noi inainte de program toate colturile incaperii, pur si simplu miroase frumos oriunde ne depozitam bunatatile.

Cunosteam foarte putine produse de pe site, asadar nici nu eram sigura ce sa incerc mai intai. Olivia mi-a recomandat gamele Bioselect si Olivellenic, ambele grecesti si cu cosmetice pe baza de ulei de masline. Spuma pentru curatarea fetei a fost printre primele incercate de mine si a devenit instant o favorita. Am terminat-o prin vara trecuta, dar imi amintesc perfect consistenta sa : pufoasa, fina, densa, o adevarata placere, ca mangaierea unui fulg. Mi-a placut asa mult incat ma trezeam nerabdatoare s-o folosesc, iar seara ma demachiam mai repede, din acelasi motiv. A functionat minunat pe tenul meu mixt, curatandu-l temeinic, dar fara sa il usuce. Am avut o relatie foarte buna in cele 7 luni de folosire zilnica (si dimineata si seara, am avut 2 flacoane), iar acum mi-e dor de parfumul sau de ceai verde si limonada.

Tot de la Bioselect am incercat samponul pentru par normal spre uscat; un produs bun, bland si eficient, care imi lasa parul foarte matasos pe lungime, fara sa agreseze scalpul. L-am folosit la 3 zile, cum procedez cu oricare alt sampon, si m-a surprins in mod placut spuma abundenta pe care o facea, dar si mirosul genial (cam toate produsele din gama au aceeasi aroma).

Apoi, pe la inceputul verii am facut cunostinta cu gama Olivellenic si, din diverse motive, aceasta m-a atras mai mult, astfel ca am incercat mai multe produse : sapunurile cu ulei de masline, samponul pentru uz frecvent, masca-balsam pentru par, minunatul unt de corp – un adevarat rasfat! Sapunurile imi plac in continuare foarte mult, pentru ca sunt emoliente si spornice; daca le feresc de umezeala, rezista si 2-3 luni in savoniera (folosite mai mult pentru maini, uneori pentru dus). Sunt disponibile intr-o multime de variante si au un ambalaj foarte eco-friendly, din carton. I-am dus cateva si mamei care, la randul ei, le-a facut cunoscute printre matusi si asa am ajuns sa duc cate 6-7 la fiecare vizita acasa.

Samponul pentru uz frecvent a ramas favoritul meu dintre toate cele incercate pana acum. L-am folosit vara, dupa un altul ne-bio care ma lasase cu un scalp gras si par uscat pe lungime, tern si cu matreata. Impreuna cu masca-balsam, acest produs a reusit sa-mi salveze parul de la foarfeca si abia astept sa soseasca din nou din Grecia, caci tare imi lipseste. Desi e recomandat spalarilor dese, eu l-am folosit si pe el la 3-4 zile, iar dupa primele utilizari, aveam un par disciplinat, stralucitor, matasos. Mi s-a parut a fi produsul ideal pentru par gras la radacina si uscat pe lungime, iar impreuna cu masca din gama, am obtinut rezultate foarte bune. Legat de aceasta din urma, am iubit fiecare strop de produs, chiar daca era cam densa si ma chinuiam uneori sa o scot din recipient.

De departe produsul-vedeta, untul de corp este ceva greu de descris in cuvinte. Pe langa faptul ca miroase a desert, o combinatie de ciocolata cu miere, cocos si caramel, dansul hidrateaza pielea ca nimic altceva si are o textura lejera, de spuma fina, ce se absoarbe imediat. Pentru ca stocurile s-au epuizat rapid, eu l-am folosit pe al meu destul de rar, cand simteam nevoia de rasfat suprem. Nu cred ca exista cineva care sa-l incerce si sa nu se indragosteasca pe loc!

Apoi, am fost curioasa in privinta lotiunii de corp din aceeasi gama – si ea hidrateaza foarte bine, e destul de densa, dar pielea o “mananca” imediat. Pentru iarna e cea mai buna. Miroase a miere, rozmarin si ulei de masline, la fel ca sampoanele si masca din gama.

La capitolul sapunuri, am incercat si 3 dintre cele 6 sortimente cu miere. Acestea miros absolut delicios, sunt emoliente si delicate si au marele avantaj ca se consuma foarte greu. Sunt super utile si ca odorizant de dulap.

Spre sfarsitul verii am inceput sa fiu interesata de uleiurile vegetale – folosisem doar cateva pentru par si corp, asta pentru ca eram sceptica in privinta utilizarii lor pe un ten mixt/gras. Ceea ce nu stiam e ca natura creeaza minunatii pentru fiecare tip de piele in parte, iar uleiurile precum cel de borago, rosa mosqueta si primula se preteaza utilizarii pe un ten deja … uleios. Ceea ce le confera aceasta proprietate este concentratia mica de acid oleic, motiv pentru care se mai numesc si uleiuri uscate.

Uleiul de borago a fost primul incercat de mine si a ramas favoritul meu. Are proprietati anti-iritante si regenereaza pielea, avand efecte minunate in timp. Am fost uimita sa constat ca, folosindu-l ca si crema de noapte, nu ma trezeam cu pielea grasa, lucioasa, incarcata, ci pur si simplu frumoasa! In perioadele cand aveam probleme cu cosurile si le chinuiam cu unghiile, el era cel care repara daunele. Dupa 1-2 luni, multe dintre semnele pe care le aveam pe fata disparusera, iar calitatea pielii era evident alta. Voi reveni cu siguranta la acest produs!

Dupa uleiul de borago, am fost curioasa sa il incerc si pe cel de rosa mosqueta, un ulei la fel de “uscat” si usor, ideal pentru tenul mixt. Il foloseam la fiecare 2 nopti, pe pielea umezita in prealabil si m-am indragostit de parfumul sau suav, “verde” si usor floral. As spune ca are efecte similare cu predecesorul sau, dar parca tot cel de borago e mai fain!

Cel mai nou incercat e uleiul de primula, tot din categoria uleiurilor uscate, insa cu un miros aparte care, personal, nu e pe placul meu. E emolient si placut pe ten, pentru acest anotimp mi se pare ideal.

La polul opus, exista minunatia numita Monoi de Tahiti. Ceea ce este cu adevarat special la acest ulei este aroma deosebita, exotica. La aplicare, ies la iveala note de baza, de mijloc si varf, exact ca in cazul unui parfum. Ceea ce percepe nasucul meu cand il folosesc e un buchet de iasomie cu lacramioare, zambile si vanilie, o combinatie pur si simplu dumnezeiasca. Ma duce cu gandul pe o insula pustie, printre palmieri si nuci de cocos, paradis verde in care eu pasesc lenesa purtand in par flori albe...

Bineinteles, nu m-am oprit cu testatul aici! Am mai incercat multe, multe alte bunatati, despre care va voi povesti curand."

marți, 24 ianuarie 2012

Mancarea vegana/raw sau nu stiti ce pierdeti daca nu incercati

Dupa cum bine stiti, eu nu-s vegetariana si deocamdata nici nu am de gand sa devin (desi aproape toata lumea e convinsa de contrariu, se pare ca vegetarienii sunt asociati cu preocuparea pentru viata sanatoasa, desi nu mi se pare deloc o conditie sine qua non). Mananc destul de putina carne, dar multe lactate, ocazie cu care vreau sa va spun ca apreciez oamenii care nu-mi spun ca ma sinucid incet band un pahar de lapte pe zi, pentru ca eu cred exact contrariul. Sunt adepta alimentatiei echilibrate cu de toate, dar dozate conform piramidei atasate. O zi fara o salata e o zi proasta, o zi cu o prajitura e o zi si mai proasta (dulciurile si painea nu mi-au placut niciodata). In concluzie, am o alimentatie standard dar sanatoasa, fara a exagera in vreo directie, si scopul meu este sa le arat oamenilor care mananca de toate ca isi pot imbunatati alimentatia fara sa treaca la masuri extreme care sunt foarte greu de adoptat de majoritatea oamenilor. Pe scurt, e mult mai fezabil sa convingi pe cineva sa inlocuiasca ceafa de porc cu somonul, punga de chipsuri cu o punga de migdale si budinca la plic cu budinca raw din cacao cruda decat sa renunte complet la trei sferturi din alimentele cu care e obisnuit.

Evident ca prin natura ocupatiei ultimii ani m-au pus in contact strans cu lumea vegana si raw (raw = mancare vegana neprocesata termic), si am avut ocazia sa incerc zeci de preparate de acest gen, dar si sa invat despre modul de preparare, proprietatile unor alimente care imi erau complet necunoscute si echilibrarea alimentatiei bazate exclusiv pe vegetale (atentie, vegetarienii nu mananca numai legume si fructe, ci si alune, nuci, seminte, cereale, germeni, vlastari, superalimente si altele, in ansamblu e o gama chiar foarte variata). Ocazie cu care am ajuns la urmatoarele concluzii:

- mancarea vegana si raw (le precizez separat pentru ca mancarea raw - cruda - e inclusa in grupa mai mare a celei vegane, care contine si produse preparate termic) ofera o paleta de gusturi complet diferita de cea cu care suntem obisnuiti noi cei care mancam oarescum "clasic", dar e o paleta extraordinara - aceasta insemnand nu numai ca nu e vreo mancare ciudata cu al carei gust trebuie sa faci eforturi sa te obisnuiesti, ci e mai degraba o mancare pe care as califica-o la categoria "gourmet"

- mancarea vegana/raw poate foarte bine sa completeze o alimentatie clasica, nu sa o excluda

- tipul acesta de mancare este foarte variat, sunt sute de retete si de combinatii care se pot face

- prepararea este destul de usoara, singurele cerinte fiind existenta unei aparaturi electrocasnice potrivite (blender puternic, storcator, rasnita, site de germinat, si daca luati subiectul in serios un storcator si un deshidrator ) si a unei minime planificari (in multe cazuri ingredientele trebuie pregatite dinainte, prin inmuiere, germinare, inghetare etc)

- proprietatile unei astfel de alimentatii sunt extrem de benefice pentru organism, aducand un aport mare de vitamine, minerale, fibre, proteine vegetale si altele

- pentru alimentele nesanatoase (gen dulciuri, snacks-uri, paine cumparata si altele) exista alternative vegane/raw la fel sau mult mai gustoase, asa ca puteti renunta la ce e nesanatos fara sa renuntati la placerea gustului (asta am auzit-o intr-o reclama, da' se potriveste si aici)

- daca sunteti adeptii posturilor, o sa constatai ca in perioada respectiva nu mai trebuie sa va limitati la soia, mancare de fasole si alte cateva feluri de mancare, ci puteti manca la fel de variat si de gustos ca in perioadele cand nu tineti post

Asadar, din punctul de vedere al unui omnivor care incearca sa manance pe cat posibil sanatos, tipul acesta de mancare este un must have delicios care nu poate decat sa va imbunatateasca alimentatia, si calitativ dar si din punct de vedere al gustului si varietatii.

In cazul in care doriti sa aprofundati subiectul, resursele pe care le folosesc eu si unde puteti gasi retete si informatii sunt:

Lifestyle Blog - blogul Inei Todoran, cu o multitudine de retete si informatii despre proprietatile alimentatiei vegane, atat procesate termic cat si raw - eu am avut privilegiul sa servesc multe din preparatele ei si cred ca exista foarte putine preparate vegane sau nu care pot fi atat de bune

Ligia Pop - printre primii promotori ai acestui tip de alimentatie de la noi, raw vegan chef si organizatoarea targului Raw Generation, de asemenea cu retete si informatii, inclusiv un articol util despre primii pasi in acest tip de alimentatie pe care il gasiti aici

Andreea Lazarescu - detinatoarea restaurantului vegan Rawz, unde puteti sa serviti o masa raw-delicioasa sau sa va luati la pachet aperitive, painici, dulciuri si salate, in cazul in care nu aveti timpul sau disponibilitatea sa vi le faceti singuri

Olivia Steer - retete raw cu un stil unic de povestit

BioBunatati - puteti apela la noi pentru ingrediente (superalimente, nuci si seminte, vlastari, seminte de germinat si multe altele), germinatoare si ce mai aveti nevoie, le gasiti pe toate pe site sau la showroom.

In caz ca vreti sa incercati una-doua retete la inceput si nu stiti ce sa alegeti, pot sa va recomand felurile mele preferate:
- branza de caju (in imaginea alaturata, preluata de pe blogul Inei Todoran care este si autoarea retetei)
- sarmalele crude (un deliciu)
- inghetata de banane (o reteta extrem de simpla)
- budinca de ciocolata (un alt dulce sanatos si foarte usor de facut)
- painicile din susan si rosii, la care nu am gasit reteta dar care sunt disponibile la Casa Rawz