vineri, 2 noiembrie 2012

Crosul Padurii, eveniment caritabil pentru Padurea CopiilorAm primit pe email o veste despre un eveniment foarte frumos organizat de Viitor Plus, preferatii mei in materie de actiuni ecologice - Crosul Padurii, duminica aceasta in Parcul Tineretului.

Crosul Pădurii este un eveniment sportiv de strângere de fonduri cu tradiţie pentru programul “Adoptă un copac!”, organizat de ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă. Cu fondurile obținute se va continua activitatea de plantare a câte unui puiet pentru fiecare nou-născut din România.
 
Asociația ViitorPlus și partenerii săi organizează ce-a de-a IV-a ediție a Crosului Pădurii, în dimineaţa zilei de 4 noiembrie 2012, în Parcul Tineretului, la care sunt așteptați să participe peste 600 de alergători. Participanții la Crosul de duminica aceasta vor alerga pentru Pădurea Copiilor. 


Pădurea Copiilor este o campanie a programului ”Adoptă un copac!”, prin care se dorește plantare câte un puiet pentru fiecare nou-născut din România. În primăvara acestui an, au fost plantați primii 5.000 de puieți ai campaniei, iar în toamna aceasta urmează a fi plantați încă 10.000 de puieți, în comuna Poroschia din județul Teleorman. Până în prezent, în cadrul programului “Adoptă un copac!” s-au plantat peste 180.000 de puieţi în 5 locații: în comunele Vîlcelele și Dragoș Vodă din județul Călărași; Bragadiru din judeţul Ilfov; Drăgăneşti-Vlaşca și Poroschia, judeţul Teleorman – unele din cele mai slab împădurite județe din țară. 

Crosul Pădurii va cuprinde 3 probe la care se pot înscrie susţinătorii Pădurii Copiilor: Cursa Lungă de 10 km, Cursa Populară de 3 km și Cursa Copiilor de 1 km. 

Evenimentul va cuprinde și Marșul Bebelușilor, organizat împreună cu cei de la Active Baby. Părinții cu copii de până la 1 an sunt invitați să participe la acest marș pentru a arăta că trebuie să ne creștem pădurile așa cum ne creștem și copiii, dacă vrem ca aceștia să respire aer curat și să crească într-un mediu înconjurător sănătos. 


Cei ce doresc să susţină cauza noastră pot alege una din cele 3 curse:
  • Cursa lungă de 10 km. Taxa de participare reprezintă o donaţie de 50 lei pentru cei care doresc tricou din bumbac alb şi personalizat şi de 70 lei pentru cei care doresc un tricou tehnic roşu personalizat.
  • Cursa Populară de 3 km. Taxa de participare reprezintă o donație de 30 lei, iar alergătorii primesc tricou din bumbac, personalizat.
  • Cursa Copiilor de 1 km. Taxa de participare reprezintă o donaţie de 3kg de deşeuri de hârtie, care va trebui adusă la eveniment.

Mai multe detalii despre eveniment gasiti aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu