marți, 27 noiembrie 2012

Ce faci de Craciunul asta? o fapta buna?

Romanii sunt darnici, sau cel putin asa reiese din numarul si volumul pomenilor practicate. Care de obicei se transforma intr-o impartire de pachete la vecini si rude. Plus mese copioase cu aceeasi (gen pomana cu 200 de persoane la restaurant, ca ce o sa zica lumea daca nu fac asa). Pai aia au ce manca, nu e mai logic sa te duci cu pachetele respective la un camin de batrani, de exemplu? La un spital de copii, la un centru de plasament, la un preot care se ingrijeste de niste oameni saraci? Zic si eu..

In aceasta ordine de idei, incredibil cati copii bolnavi, saraci, agresati, amarati exista in tara asta. Si peste tot, dar pana una alta sunt suficienti aici cat sa fie material de fapte bune pentru toata lumea.

Acum vine Craciunul, momentul ala cand se sarbatoreste nasterea Domnului, familiile se aduna si copiii topaie de bucurie cand isi vad cadourile. Dar nu toti, pentru ca sunt multi la care Mos Craciun nu trece niciodata. Sunt multi pentru care acesta va fi probabi ultimul Craciun. Pentru ei putem noi sa fim Mos Craciun, si de ce n-am fi?

Asociatia PAVEL a adunat scrisorile multor copii bolnavi si le-a pus aici. Trebuie doar sa va alegeti o scrisoare si sa fiti Mos Craciun pentru acel copil pe care boala il tine mai mult in spital si pentru care copilaria s-a transformat intr-un lung sir de tratamente.

Iar, daca nu aveti timp de cumparaturi , puteti sa faceti cadou o bucatica de viata. Gasiti aici zeci de cazuri de copilasi care se lupta cu tot felul de boli groaznice si care au nevoie de o contributie, cat de mica. Unul dintre ei este Matei, a carui poveste o gasiti aici.

Iar daca nu puteti face nimic, material vorbind, e o fapta buna si daca dati vorba mai departe. Sigr cunoasteti multi oameni cu suflet care sa ajute macar un pic. Si o carte de colorat, si 20 de lei, toate conteaza.
Va multumesc!

Un comentariu:

  1. Cel mai bine ar fi sa dam vorba mai departe si sa si facem ceva, fiecare ce si cat poate. Dar din dar se face raiul...

    RăspundețiȘtergere