miercuri, 10 octombrie 2012

Viata in sling

Am descoperit-o pe Diana, autoarea minunatelor slinguri/wrapuri si ce mai face ea, dupa ce a devenit fan al sampoanelor Bioselect (nici nu stiti de cati oameni faini am facut rost asa, pescuind printre clienti). Din pacate Matei avea deja cam 1 an si nu mai vroia decat pe jos, nici macar in carucior, iar spatele meu era deja distrus. Asta nu m-a impiedicat sa devin fan al slingurilor, si cum a aparut Miruna am si bagat-o intr-unul si am pornit la plimbare.

Experienta e minunata: nu e nimic mai fain decat sa-ti tii copilul lipit de tine la plimbare, la treaba, la cumparaturi si pe unde te mai poarta picioarele. Fara sa te doara spatele, fara sa-i simti greutatea, fara sa cari caruciorul, scaunelul de masina sau alte device-uri, fara sa ai mainile neutilizabile, fara sa-ti faci griji ca-i e frig pentru ca il incalzesti tu. Cine a folosit asa ceva sigur e de acord cu mine, cine nu a facut-o sa incerce musai ca n-are cum sa nu fie la fel de entuziasmat ca mine.

Slingul are avantajul ca este reglabil, poate fi utilizat de orice membru al familiei si pentru copii de la nou-nascuti la 18 kg. Costa numai 160 lei, mai putin decat un marsupiu clasic (eu am incercat unul cu Matei si dupa 5 minute ma durea fiecare bucatica de spate) si poate purta mai multe generatii de copii fara sa se deterioreze.

Exista si varianta wrap-ului, mai potrivit pentru nou-nascuti si copii de pana la 9 kg, eu am preferat slingul pentru ca Miruna se apropie vertiginos de 6 kg si as vrea sa folosesc sistemul de purtare pana incepe sa mearga si chiar dupa, daca mai e nevoie.

Mai multe informatii despre ele gasiti aici sau la noi la showroom.

Am scris postarea aceasta deoarece in aceasta saptamana este International Babywearing Week, pe care noi o sarbatorim cu o promotie, si in care au loc multe evenimente dedicate. Programul este:

Miercuri, 10 octombrie, sediul asociaţiei Naşte cum Simţi (str. Episcop Chesarie nr. 6):
18:30 – Atelier foto: “Cum fac cele mai reuşite fotografii copilului meu” – susţinut de Alexandra Dincă, de la “Fotografii de Familie”.

Joi, 11 octombrie, parc Ion Voicu (Ioanid):
11:00 – Curs de salsa pentru părinţi şi copii purtaţi (portbebe, braţe sau burtică) – cu Cosmina Avram, instructor de dans. Eveniment cu participare deschisă.

Sambătă, 13 octombrie, sediul asociaţiei Naşte cum Simţi (str. Episcop Chesarie nr. 6):
10:30 – Conferinţa "Utile pentru părinţi" - un eveniment la care îi aşteptam pe viitorii şi actualii părinţi (de copii mici sau mari). Vom avea vorbitori distinşi, care vor atinge subiecte ce ar putea face diferenţa în viaţa noastră şi a copiilor noştri:

          * Îngrijire prenatală şi naştere  - cu Irina Popescu, moaşă, consultant internaţional în alăptare;

          * Alăptare – Roxana Duduş, consilier în alăptare, reprezentant La Leche League Romanial

          * Purtarea bebeluşilor: istoric, avantaje, sfaturi utile, descrierea tuturor sistemelor de            purtare şi consiliere pentru a alege unul potrivit – Diana Mateescu, producător sisteme ergonomice de purtare, Poartă-mă!;

          * Playfull pareting sau interacţiunea prin joc – Otilia Mantelers, Trainer Playful Parenting;
* Comunicarea non-violentă in familie – Monica Reu, presedintele Asociatiei pentru Comunicare Non-Violentă, trainer certificat al Center for Nonviolent Communication;

          * Acţiuni de prim ajutor pentru bebeluşi/copii, în situaţii de urgenţă – Ilinca Tranulis, medic pediatru

          * "Parenting"-ul pentru tătici – Claudia Necula, psihoterapeut, consilier psiholog.

De asemenea vor fi disponibile mai multe sisteme de purtare a bebeluşilor (sling cu inele şi fix, wrap elastic şi ţesut, mei-tai, soft-structured carrier, ect) pentru a putea fi testate.

 La conferinţă vă aşteaptă mai multe surprize interesante:

         * o tombolă cu premii substanţiale (sisteme de purtat ergonomice, hăinuţe, papucei şi accesorii pentru copii, scutece lavabile, cosmetice naturale, haine şi perne de alăptat, şedinţe foto, invitaţii la cursuri atractive pentru părinţi şi multe altele);

        * un mini-studio foto, special amenajat pentru ca participanţii să plece de la eveniment cu o amintire frumoasă.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu