sâmbătă, 2 iulie 2011

Schimbare categorii stocuri pe BioBunatati

De saptamana aceasta avem pe BioBunatati 4 categorii de stoc la produse:
- produs pe stoc: produsul se afla fizic in showroomul nostru si se poate livra in termen scurt
- produs disponibil la comanda: produsul se afla pe stoc la furnizor si se poate livra in termenul de pe site (3 zile pentru ridicare de la sediu, 4 pentru curier, 7 pentru tara)
- produs in curs de aprovizionare: produsele importate de noi care sunt deja comandate la producator si vor sosi in 1-2 saptamani
- produs indisponibil: produsul nu se afla pe stoc nici la noi nici la furnizor

Produsele disponibile la comanda sunt cele cu cerere scazuta si imprevizibila pentru care nu are rost sa facem stocuri: o parte din carti, haine copii, o parte din parfumuri, unele superalimente, cateva din ingredientele cosmetice etc. Noi verificam saptamanal disponibilitatea lor la furnizori, insa pentru cateva dintre ele nu putem verifica disponibilitatea, caz in care pot aparea probleme de stoc la comanda. E vorba de o parte din superalimente, cele mai putin comandate, la care nu tinem stocuri (gen Gheara matei sau pudra de lucuma etc).

Comenzile care contin doar produse disponibile pot fi livrate dupa cum urmeaza:
- la sediu: in aceeasi zi
- prin curier, in Bucuresti si tara: a doua zi
- prin posta: se mentine termenul de 7 zile din cauza ca ma duc la posta numai o data pe saptamana, maxim de 2 ori

Pentru comenzile care contin produse disponibile la furnizor se mentin termenele de livrare initiale.

In general tinem pe stoc in medie 3 bucati dintr-un produs, cu exceptia marcilor importate sau distribuite de noi, unde avem pana la 100 de bucati dintr-un produs. Pe site sunt trecute stocurile reale, caz in care daca pe stoc sunt 5 produse si vreti sa comandati 7 nu va va lasa site-ul. Daca vedeti ca un produs este disponibil pe stoc si doriti sa comandati telefonic 15-20 de bucati, cum ni se intampla frecvent, sa stiti ca vom incadra comanda tot la termenele de livrare pentru produse disponibile la furnizor. Exista destule produse la care avem in jur de 10 bucati, in special cele alimentare, dar nu in cazul tuturor.

Nota:
- stocurile sunt in curs de actualizare conform regulilor de mai sus si vor fi definitivate in cursul acestei saptamani.
- exista sanse sa mai apara mici erori la stocuri o perioada, dar vor fi exceptii. Cel mai greu este cu actualizarea lor dupa targuri.
- in cursul acestei saptamani eu nu voi fi in tara (a se citi ca voi fi, dupa aproape 2 ani jumatate, in vacanta), ceea ce inseamna ca pentru o parte din produsele disponibile la furnizor livrarea s-ar putea sa intarzie pentru ca furnizorii nu livreaza si nu are cine sa se duca dup ele (e vorba de o parte din superalimente si cateva cosmetice).

Acestea fiind zise, eu ma duc sa ma bronzez.

Un comentariu: