luni, 4 aprilie 2011

Ulei de argan pur: primul produs sub brandul Olivo. Si promotie de lansare

Saptamana mea incepe foarte bine, pentru ca astazi lansam primul produs sub brandul Olivo. Care nu este orice produs, ci uleiul de argan pur cosmetic.

Uleiul este importat din Maroc si ambalat pentru noi in Romania. Nu este certificat bio, pentru ca la uleiul de argan ca si la untul de shea certificarea nu este relevanta si nu face decat sa urce pretul. Puteam sa aducem si ulei certificat (pretul e acelasi la marocani), dar ar fi trebuit sa-l mai certificam o data dupa ambalare si n-ar fi folosit la nimic. Arganul nu creste decat in desert, ca si arborele de shea (si acolo certificarea e numai instrument de marketing, oricum produsul certificat si cel necertificat vin din acelasi loc, uneori de la acelasi producator - a se citi trib).

Revenind la uleiul nostru, este pur, cosmetic, ambalat in sticla si cutie, are 100 ml si costa 67 lei.
Si, ca sa incepem cu dreptul, in perioada 4-10 aprilie (adica saptamana aceasta), la o sticla de argan comandata puteti comanda o a doua la jumatate de pret, adica la 33 lei. Sau sa zicem ca 2 sticle de ulei de argan la 100 ml costa in total 100 lei. Livrarea este gratuita prin curier in Bucuresti si prin posta in tara. Pentru livrare gratuita prin curier in tara trebuie sa aveti o comanda de minim 200 lei. Produsele pot fi ridicate si de la sediu.
Uleiul de argan este pe Olivo aici si pe BioBunatati aici.

5 comentarii:

 1. Certificarea nu inseamna doar provenienta fructului sau a ingredientelor ci si procesul de fabricatie si de pastrare.Daca in cazul celor certificate producatorul nu poate folosi solventi chimici sau alte substante in cazul celor necertificate nimeni nu poate sa-i interzica asta.La fel poate folosi samburii carora caprele le-au mancat pulpa dar din care nu rezulta un ulei de acceasi calitate .Problema cred eu ca este mult mai complexa decat daca este sau nu o strategie de marketing.La fel in cazul untului de shea rafinarea se poate face prin procedee chimice sau nu de unde si certficarea acordata sau nu.

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu ma refeream la untul de shea nerafinat. Procesul de productie la untul de shea nerafinat si la uleiul de argan este numai unul, si nu are cum sa implice solventi chimici. Ce spui tu este adevarat, dar nu se aplica la aceste produse.
  Povestea cu caprele care au mancat pulpa si dup-aia si-au facut nevoile pe langa ele am mai auzit-o, dar nu am regasit-o la marocanii care vand uleiul certificat si cel necertificat la acelasi pret - si am vorbit cu cel putin 20 de comercianti din locatii diferite. Raman la parerea mea ca este o poveste a celor care vand uleiul de argan cu adaos de 500% si vin cu textul asta ca justificare.

  RăspundețiȘtergere
 3. La extragerea uleiul de argan se pot folosi solventi chimici pentru a separa mai repede uleiul de samburii zdrobiti.Deci chimic se poate si unii chiar folosesc acest procedeu pentru a produce cat mai mult si in cantitati cat mai mari.Uleiul obtinut astfel nu prea are mirosul specific.

  RăspundețiȘtergere
 4. Mirosul specific difera in functie de destinatia uleiului, cel alimentar miroase altfel decat cel cosmetic.
  Cata vreme uleiul are un certificat de calitate mi se pare ok.
  Eu continui sa ma intreb de ce in Maroc tot uleiul are aproximativ acelasi pret si de ce acesta este mult mai mic decat cel cu care se vinde aici, bineinteles cu povestile de mai sus atasate. Ca eu nu am gasit un astfel de ulei acolo.

  RăspundețiȘtergere
 5. Visit www.cutelux.com 100% Organic Pure Argan oil, certified Ecocert, buy online up to 18kg for only €17.30 in postage costs.
  Speacial offer: Pure cosmetic Organic Argan oil 300ml €39.90 (163 RON)

  RăspundețiȘtergere