luni, 29 noiembrie 2010

Mos Eco Zurliu - campanie de constientizare si colectare de becuri si tuburi fluorescente arse


Anul acesta, Recolamp lanseaza, in prag de sarbatori, o campanie de constientizare si colectare de becuri si tuburi fluorescente arse, cu ajutorul Mosului Eco Zurliu. Campania, sprijinita de Ministerul Mediului si Padurilor si energizata de Radio Zu, prezinta un personaj indragit, de aceasta data venit din taramul Ecologica, special pentru a interactiona cu publicul bucurestean si pentru a le povesti despre importanta reciclarii deseurilor de surse de lumina.

Campania "Mos Eco Zurliu" se va desfasura pe o perioada de doua saptamani, din 26 noiembrie pana in 06 decembrie. Mos Eco va putea fi gasit zilnic, impreuna cu ajutoarele lui, OMULETII VERZI si Spiridusii, la Coltul Verde Recolamp din Baneasa Shopping City, intre orele 17:00 si 21:00.

Campania are ca obiectiv principal constientizarea si implicarea cetatenilor de toate varstele in activitati de protejare a mediului inconjurator, prin colectarea deseurilor rezultate din becuri si neoane uzate.

"Organizam aceasta campanie in prag de sarbatori si pentru ca oamenii sunt cu mult mai atenti, in aceasta perioada, la mesaje de mediu. Spun asta pentru ca romanii recurg, in apropierea Craciunului, la un adevarat ritual al curateniei generale in propriile case. Este, prin urmare, un bun prilej ca oamenilor sa li se reaminteasca faptul ca becurile si tuburile fluorescente arse trebuie colectate separat de restul deseurilor. Povestea colectarii becurilor uzate, ambalata in povestea lui Mos Eco adus tocmai din Ecologica, vine sa puncteze mesajul de mediu intr-o maniera prietenoasa", Raul Pop, Director General Recolamp.

Actiunea reprezinta un Proiect Pilot pentru Bucuresti, urmand ca, in functie de rezultate si de succesul inregistrat, sa fie multiplicata, in anii urmatori, la nivel national, in marile orase ale tarii.

"Sunt convins ca Mos Eco va reprezenta un punct de atractie pentru bucuresteni - mici si mari, in egala masura. Sper sa fie un personaj iubit si des vizitat in urmatoarele saptamani. Asta si pentru ca Mos Eco nu e rosu, cum si-l imagineaza toata lumea, ci verde, iubitor de mediu, interesat sa-i invete pe oameni ca becurile arse trebuie colectate in Colturile Verzi existente in Romania." a adaugat Raul Pop.

Campania Mos Eco organizata de Recolamp este sprijinita de Ministerul Mediului si Padurilor, Baneasa Shopping City si Radio ZU.

Un comentariu:

  1. Buna Olivia!

    Ma bucur ca publici mereu articole cu astfel de teme. Felicitari si celor de la Recolamp pentru acest demers! Ieri seara am fost in Carrefour Baneasa sa depun niste becuri si baterii in tomberoanele seciale si am fost neplacut surprinsa sa constat ca, desi existau mai multe tomberoane pentru diverse deseuri in ele existau de toate - becuri, baterii, plastic, hartie, neoane si bine-nteles gunoaie. Asta in conditiile in care la 2 pasi sunt si cosuri de gunoi. Eu tineam 2 becuri si niste baterii de vreo luna in masina ca sa le arunc unde trebuie. Sper ca in Baneasa Shoppng City situatia sa fie mai buna. Ar trebuie sa ne facem din reciclare o obisnuinta. Ganduri bune!

    RăspundețiȘtergere