vineri, 31 iulie 2009

Papusi ecologiceAzi am gasit la Sideris pe blog un articol despre o mamica manufacturanta (asta ca sa nu zic o mamica care face) de papusi din material textil. Nu orice material textil, ci materiale naturale, dupa cum povesteste chiar ea:

"Toate materialele pe care le folosesc pentru aceste papusi sunt 100% naturale.
Sunt umplute cu lana de oi, stransa de la ciobani din zona Branului si daracita de o doamna tare draga mie...
Materialul care imita pielea papusii este 100% bumbac si este importat din Olanda. Este de departe cel mai bun calitativ din cate exista.
Capul papusii - cel mai complex proces dintre toate este format tot din lana.
Trasaturile fetei sunt simple si cu atentie brodate cu fir de bumbac.
Parul, oh parul... :). Una din partile care imi plac cel mai mult in acest proces. Este un mix de fire (mohair, lana pura, lopi, alpaca) dar iarasi 100% natural. Imi place sa folosesc diferite texturi si culori pentru a crea un efect deosebit.
Hainutele papusilor sunt si ele cu grija alese din materiale naturale."

Cum ar fi cazul sa nu ne mai impachetam copii in plastic, nu de alta, dar mai intra si pe dinauntru si nu e tocmai cea mai sanatoasa chestie pentru un copilas, aceasta e o alternativa foarte buna, frumoasa si la indemana. La fel ca jucariile din lemn lucrate manual pe care le puteti lua de la targuri cu produse traditionale, asa cum am facut noi cu puiul-colorat-pe-bat-de-impins-de-catre-Matei (dar asta e o alta poveste).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu