miercuri, 11 februarie 2009

Criza e ecologista

Nu stiu daca ati observat, dar de pe la inceputul anului se circula rezonabil in Bucuresti, si din cate am auzit si in celelalte orase. Firmele au redus costurile prin anularea beneficiilor sub forma de masini de serviciu si benzina pentru angajati, oamenii fac economii si atunci 3-4 litri de benzina pe zi se simt la buzunar.
Nu credeam sa mai vad vreodata 4-5 masini la semafor in miezul zilei. Criza a rezolvat o problema care parea nerezolvabila. Deci se poate sa lasam masinile acasa si sa gasim alte solutii. Parca aerul e deja mai curat, nu vi se pare?

Ce mai face bun criza: face economie. La lumina (mai putin consum de curent), la bauturi (mai putine PET-uri), la cumparaturi (mai putin pungi de plastic - chiar si cu plata, tot se cumparau), la apa (parca nu-ti mai vine sa o lasi sa curga fara motiv, numai ca sa ai ce sa platesti), la electronicele si electrocasnicele care sunt atat de greu de reciclat, la orice bun de consum in general.

Personal intru in categoria afectata direct (si foarte tare) de criza. La fel de personal imi doresc sa tina suficient de mult cat sa schimbe cateva obiceiuri de termite pe care le capatasera romanii in ultimii ani. Poate mai recuperam macar umbra de la copaci..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu