luni, 12 ianuarie 2009

Ne pasa sau nu daca e organic?

Constat pe zi ce trece si cu fiecare discutie pe care o am cu cate cineva interesat de cosmetice (adica doamnele si domnisoarele) ca nu prea se stie cum e cu cosmeticele organice. Problema nu e aceasta, pentru ca educatia se face repede avand in vedere mediile de comunicare de care beneficiem (si blogul acesta isi are rostul lui). Problema e daca ne pasa daca folosim sau nu produse organice (cosmetice, alimente etc).
In ceea ce priveste cosmeticele, intrebarea de pe buzele tuturor este: au aceleasi efecte (ma refer la efectele vizibile, par mai matasos, piele mai moale si fara riduri etc) ca cele obisnuite? Tin la fel de mult? Sunt la fel de rezistente?
N-am intalnit inca intrebarea: e mai sanatos pentru mine sa le folosesc? o sa imbatranesc mai greu? o sa-mi ajute pielea sa se mentina?
Raspunsul la toate aceste intrebari este da, cu mica subliniere ca neavand conservanti tin de regula, in medie, 6 luni de la desigilare. Dar stim cu totii ca nu prea ramane nimic pe raftul din baie neconsumat dupa 6 luni. Cat despre rezistenta.. intr-adevar fardurile nu sunt atat de rezistente ca cele chimice, dar toate avem in geanta un port-fard imens cu tot ce e necesar pentru retusarea machiajului. Acum sa stam sa ne gandim ce preferam: sa ne retusam machiajul o data pe zi sau sa avem riduri cu 10 ani mai devreme decat ar trebui?
Din fericire la alimentele organice stam mai bine cu atitudinea: oamenii (cel putin cei educati) sunt interesati sa consume produse "cat mai naturale". Norocul nostru este ca la noi aceste produse sunt inca accesibile ca pret si ca locatie - daca nu sunt magazine bio in toate orasele, piete sigur se gasesc la indemana. O sa recomand intotdeauna cumpararea legumelor si fructelor din piata si nu din hipermarket (ati observat ca acolo totul este importat? si sigur nu de la taranii din Turcia si Spania). Si ca sa fiti siguri ca luati alimente intr-adevar bio din piata, cumparati-le pe cele care nu arata foarte "stralucitor". Marimea fructelor/legumelor conteaza mai putin, exista diferiti factori naturali care influenteaza cresterea. Un sfat de pomicultor..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu